Meet the Founder of Designer-Vintage

Chapter Fifty
05 December 2018

Karin Barnhoorn is hét creatieve brein achter Designer-Vintage. 10 jaar geleden richtte zij Designer-Vintage op. In het kader van het 10 jarig bestaan van Designer-Vintage deelt ze met ons leuke facts over Designer-Vintage en haar tips over het ondernemerschap. Tegenwoordig is Karin druk bezig als luxury travel blogger en journalist. Op haar eigen lifestyle blog Chapter Fifty schrijft Karin over wat haar als 50+ vrouw inspireert. Je vindt op www.chapterfifty.com alles over styling, health, beauty en de mooiste plekjes op aarde. 

 • Hoe ben je op het idee gekomen om DV op te richten?
  “Eigenlijk heel simpel, zoals vaak bij een start-up, vooral vanwege eigen behoefte. Ik wilde een Gucci tas die ik niet meer droeg verkopen op Marktplaats. Al terwijl ik de advertentie maakte had ik mijn twijfels. Ik zag alleen maar fake tassen staan en de environment vond ik niet stylish genoeg voor mijn mooie tas. Toen ben ik online gaan zoeken naar een soort internationale marktplaats alleen voor luxe designer tassen en schoenen. Die was er dus niet. Dit was in 2005: ‘de online prehistorie’. Toen ben ik begonnen met het schrijven van een businessplan, ook omdat ik vond dat er teveel geproduceerd werd terwijl er mooie items bij mensen ongebruikt in de kast lagen. Het werd tijd voor eco-chic recyclen. Pas in 2007 heb ik het plan uit de la gehaald en begon Designer-Vintage langzaam vorm te krijgen. In 2008 - na 9 maanden bouwen aan de website - gingen we live en de rest is historie.”
   
 • Waar komt je passie voor designer items vandaan?
  “Ik heb altijd al van mode en stijl gehouden, in de jaren tachtig ging ik rustig op yoghurt met muesli over om in de uitverkoop bij Reflections iets van Azzadine Alaia te kunnen kopen. Ik hou van de kwaliteit van designer items, van de stoffen en het mooie leer met dito stiksels.”
   
 • Wat is jouw favoriete designer?
  “Heel lang Prada, minimalistisch stoer en chic. Ik heb een mooie collectie van vooral jurken opgebouwd. Die al tijdje in de kast hangen trouwens want ik zit in mijn broeken periode. Toch kan ik er nog geen afstand van doen. Voor tassen zijn Hermès en Bottega Veneta mijn twee favoriete merken.”
   
 • Heb je nog een designer item die je graag zou willen toevoegen aan je collectie? 
  “Om eerlijk te zijn, eigenlijk niet. Ik ben nog steeds meer aan het verkopen dan kopen. Minder maar beter in mijn kast is waar ik blij van word. Sell one piece, buy one piece is nog steeds mijn motto.”
   
 • Welke designer items mogen volgens jou niet ontbreken in de garderobe?
  “Een mooie zwarte broek van Jil Sander, wit overhemd van Sofie d’Hoore, shirt dress van Céline, pak van Gucci en de Intrecciato tas van Bottega Veneta. Om af te wisselen met een Birkin, dat blijft mijn favoriete tas der tassen. Altijd mee op reis! Oh, en schoenen van Tod’s en printbroeken van Dries van Noten. Bijna vergeten.”
   
 • Welke momenten bij DV vond jij het leukst of heb je de beste herinneringen aan?
  “Ik heb altijd enorm genoten van de house-visits, bij klanten de kast(en) doornemen en samen besluiten wat er verkocht kon worden. Echt ongelooflijke collecties gezien. En huizen. Ook het contact met de kopers en verkopers was echt heel leuk. Met sommige van het eerste uur heb ik nog steeds contact. “
   
 • Hoe vind je het om je DV nu zo te zien? Mis je het wel eens?
  “Ik ben mega trots dat DV haar 10 jarig jubileum viert! Ik mis het pionieren, creëren en het buffelen om steeds de techniek te vernieuwen. Wat overigens ook een hoop gevloek heeft opgeleverd en slapeloze IT nachten haha.“
   
 • Heb je tips voor mensen die een eigen bedrijf willen opstarten?
  “Oh ja, vooral just do it en laat je niet van de wijs brengen door negatief advies van mensen die zelf nooit iets opgezet hebben. En blijf focussen op je niche, de basis moet goed zijn en van daaruit bouwen. Zoek ook verschillende soorten mensen waar je mee kunt sparren.”