Women We Love: Jetteke van Lexmond

23 May 2016

Voor Designer Vintage interview ik eens per maand iemand met een opmerkelijke passie op werk en persoonlijk vlak. Ik ben elke maand op zoek naar dat ene leuke mens met een lifestyle waar bij na wordt gedacht. Iemand met een eigen filosofie. Ken jij nog een stijlvolle do-gooder, sustainable collector of authentieke paradijsvogel die ik moet interviewen? Let me know en laat het me weten via www.annaliss.com

Ik kick start als eerste met, wat een mooie reeks interviews belooft te worden, Jetteke van Lexmond. Omdat ik Jetteke uit prive sfeer ken drinken we thee bij haar thuis. Eenmaal aangekomen in haar domein waan ik me meteen in een Jetteke sfeer. Mooi, eigen, aan alles gedacht, licht en welkom. 

The perfect cup of tea
Jetteke zet een contemporary doos kusmi theeen op een oud marmeren keukentafeltje met keuzen uit 20 thee soorten die je zelf in een zakje kan vullen. Geserveerd uit een romantisch, wat lijkt vintage kop en schotel in een idylisch grachtenpand in Amsterdam. Ik zou alleen hier al een editorial van kunnen bedenken.

We branden los over van alles, kinderen, mode, voeding, lifestyle en vrienden. Bij de vraag hoe Jetteke haar steentje bijdraagt aan een sustainable world krijg ik een ruim antwoord. Het is me al gauw duidelijk dat ze over meer nadenkt dan de glas en papierbak op de hoek. “Ik rijd expres geen eigen auto. Alex en ik delen er 1. Ik doe vrijwel alles met de fiets. En pak een Uber als het regent. We douchen kort. Ik vermijdt zo veel mogelijk plastic verpakkingen en winkel met mijn mand. We hebben een watersysteem laten aanleggen met een filter wat resulteert in ons eigen mineraalwater uit de kraan. En ben een voorstander van consuminderen. Zestig procent van mijn kledingkast is namelijk vintage. Ik koop bewust en niet om het kopen.”

Overtollige kleding van Jet en haar gezin vinden allemaal een tweede leven over de hele wereld. “Wanneer ik op reis ben voor werk of prive naar ontwikkelingslanden neem ik altijd wel een tasje in mijn koffer mee gevuld met kleren van de jongens die te klein zijn”. “Veel van bijvoorbeeld Zara en Mango zet ik online bij Fashion Vintage. En de bijzondere stukken die ik niet meer pas of draag gaan naar Designer Vintage.”

Stay tuned voor het hele artikel, 7 juni op Designer-Vintage.