10 dingen die je moet weten als je designer items online wilt verkopen

25 October 2017

1. Bekijk de prijzen van vergelijkbare items
De prijs van het item is heel lastig te bepalen. Het ligt dan ook aan veel verschillende dingen. De staat waarin het item verkeert, hoe trendy het op dat moment is en hoelang het artikel al meegaat zijn een paar dingen die de prijs van een vintage item beïnvloeden. Het is daarom altijd handig om vergelijkbare items op te zoeken en de prijzen met elkaar te vergelijken. Wij,van Designer-Vintage, kunnen je natuurlijk ook helpen met het bepalen van de juiste prijs!

2. Vraag geen te hoge prijs
Het is beter om je niet te erg vast te houden aan de originele prijs. Het is beter om het item op waarde te schatten. Hoewel dit natuurlijk de ideale situatie zou zijn, is dit helaas niet realistisch. Mensen zullen minder snel reageren op een item met een te hoge vraagprijs. Wij adviseren dan ook altijd om redelijke prijzen te vragen zodat meerdere mensen op je advertentie zullen reageren!

3. Perfecte foto’s zijn super belangrijk
De manier waarop jij jouw vintage designer items fotografeert is het belangrijkste onderdeel van de verkoop. Mensen zullen minder snel op het item te reageren als zij een foto zien van slechte kwaliteit. Het is van groot belang dat je foto's gebruikt die je zelf hebt gemaakt. Gebruik absoluut geen afbeeldingen van internet. De koper moet direct kunnen zien wat hij of zij in huis haalt. Wij raden altijd aan om de foto's te maken bij daglicht en met een witte achtergrond. Als je zelf geen tijd hebt om de foto’s te maken en te plaatsen, kan je gebruik maken van onze VIP service. Het enige wat jij hoeft te doen is de items opsturen en wij doen de rest. 

4. Ken de authenticiteitskenmerken van het merk
Mensen zijn geneigd meer te betalen voor een item waarvan zij zeker weten dat het authentiek is. Als je dus de authenticiteitskenmerken weet te vinden, kan dit enorm helpen. Voor een tas geldt dus: de stiksels, de markeringen in de rits, stempels en labels binnenin de tas zijn enkele voorbeelden. Als je dus foto’s plaatst van de details, zijn mensen verzekerd van de echtheid van het artikel.

Image

5. Wees alert als verkoper
Potentiële kopers kunnen via Designer-Vintage direct contact opnemen met je zodra je een advertentie hebt geplaatst. Als verkoper is het hierdoor wel van belang dat je altijd alert blijft. Stelt een koper voor om bijvoorbeeld een andere betaalservice te gebruiken, maar is deze voor jou onbekend? Denk dan eerst goed na of je hiermee akkoord gaat. Ga nooit akkoord met een voorstel waar jij niets tot nauwelijks iets vanaf weet.

6. Een gedetailleerde beschrijving is een pre
De beschrijving van het product moet informatief en gedetailleerd zijn. Dit in combinatie met de juiste dosis enthousiasme en je items is binnen no-time verkocht! De naam van het merk en het ontwerp zijn het belangrijkste om te benoemen. We nemen een Chanel tas als voorbeeld. Bekijk het verschil tussen deze twee benamingen: ‘Chanel Tas’ of ‘Rode Chanel Jumbo Classic Flap Bag’. Zie je het verschil? Bij de tweede benaming weet men gelijk met welk item ze te maken hebben. Gebruik altijd jouw kennis van mode bij het maken van je advertentie. 

7. Blijf altijd redelijk en begripvol
Het is belangrijk om altijd klantvriendelijk te zijn. Hierdoor verkoop je sneller jouw designer item. Het is dan ook handig om de aankoop altijd vanuit een kopers perspectief te zien. Wacht niet te lang met antwoorden en kom je afspraken altijd na! Hierdoor zijn mensen sneller geneigd om bij je terug te komen voor een volgende aankoop!

8. Authenticiteit staat voorop
Bij vintage items is het van belang dat je kunt bewijzen het authentiek is. Wij, van Designer-Vintage, vragen daarom altijd om zo veel mogelijk 'bewijs' toe te voegen aan de advertentie. Denk hierbij aan de datecode en 'made in'-logo. Heb je ook een authenticiteitskaart? Dat is helemaal top, doe deze er dan vooral bij in de advertentie! Kortom, alles wat de authenticiteit kan verifiëren, kan je toevoegen bij de advertentie.

Image

9. Maak gebruik van de veilige betaalservice
De betaling vinden veel mensen het meest riskante van alles. Het is dan ook verstandig om een betaalservice zoals PayPal te gebruiken. Je kan natuurlijk ook een andere betaalservice gebruiken. Heb je er geen goed gevoel bij en vind je het fijner als de betaling via ons loopt? Maak dan gebruik van onze veilige betaalservice. De transactie wordt dan voor je geregeld door Designer-Vintage en er wordt ook nog eens een extra check op het item uitgevoerd. Veiliger kan niet!

10. Vergeet de verpakking niet
De meeste kopers van designer items verwachten een high-end ervaring. Het is van belang dat het item goed verpakt wordt zodat er onderweg geen schade kan worden aangebracht. Naast dat de verpakking bescherming moet bieden, moet het er ook leuk uitzien. Het item moet ingepakt worden met bubble wrap en vervolgens kan het verpakt worden in de originele dust bag. Vervolgens doe je het item in een doos en plak je de doos zorgvuldig dicht.