10 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Cartier Love Bracelet

11 September 2018

Cartier’s Love bracelet is één van de meest iconische sieraden ooit ontworpen en het is dan ook een enorm populair sieraad! In 2016 was deze armband het meest gegoogelde sieraad in de hele wereld. Deze Cartier armband is eigenlijk gelijk na haar debuut enorm populair geworden maar door vele celebrities zoals Kylie Jenner, is dit pareltje nog populairder geworden! We denken dat letterlijk iedereen wel een Love bracelet wilt hebben… Daarom hebben we 10 feitjes op een rij gezet voor jullie, zodat het dagdromen over deze armband nog makkelijker zal gaan. En wie weet heb je binnenkort wel geluk en staat deze beauty op onze website, met natuurlijk een lagere prijs!

1. Normaliter worden de sieraden van Cartier ontworpen bij Cartier’s hoofdkantoor in Parijs. Maar de Love bracelet is ontworpen tijdens een workshop van Cartier in New York, in 1969.

2. De Love bracelet was het eerste sieraad dat designer Aldo Cipullo voor Cartier heeft ontworpen. Nadat deze beauty een groot succes bleek te zijn, had Cipullo de smaak te pakken. Na de Love bracelet heeft hij de ook erg populaire Juste un Clou bracelet ontworpen.

3. Cipullo wilde de manier waarop sieraden werden gedragen drastisch veranderen. Tijdens de periode dat de Love bracelet was ontworpen, was het de norm dat mensen hun sieraden kozen dat perfect zou matchen met de outfit. Maar de Love bracelet was niet bedoeld om bij een outfit te matchen. Het werd ontworpen om dag en nacht te dragen, maakt niet uit bij wat voor outfit.

4. De armband verschilt ietwat van andere armbanden die je normaal gewend bent. Dit komt omdat de Love bracelet ontworpen is in een ovale vorm zodat het zo perfect mogelijk om iemand zijn/haar pols past. Verder is de armband gemaakt voor zowel vrouwen als mannen. De Love bracelets werden ook wel de ‘moderne liefdes handboeien’ genoemd omdat ze worden vastgemaakt met een schroevendraaier.

 

Image

5. De armbanden werden in het begin gemaakt van zilver en vervolgens gehuld in goud. Maar al snel besloot Cartier de armbanden in volledig goud te maken.

6. De Love bracelet heeft als details de kenmerkende ronde schroeven. Wanneer een fashion lover deze ziet, weten ze waarschijnlijk gelijk dat je een Cartier armband draagt. De schroeven zijn ook te vinden in de omlijsting van Cartier's Santos-horloge. Hier heeft Cipullo dan ook de inspiratie vandaan gehaald voor de Love bracelet.

7. Cartier heeft meerdere Love bracelets aan invloedrijke en bekende koppels cadeau gegeven toen de armband voor het eerst op de markt kwam. Dit was natuurlijk een enorm goede marketing stunt die nu nog steeds veel wordt gebruikt door andere merken.

8. Het gerucht gaat dat Cartier ooit een regel had dat klanten die zelf een Love bracelet wilde kopen werden geweigerd, enkel koppeltjes mochten de Love bracelets kopen. Nu is er nog steeds wel een soort van ongeschreven regel dat je geen Love bracelet voor jezelf mag/kan kopen maar steeds meer mensen doen het toch en waarom ook niet? Soms moet je jezelf gewoon trakteren!

9. De Love bracelets hadden oorspronkelijk geen serial numbers maar door het toenemende aantal vervalsingen op de markt had Cartier eigenlijk geen andere keuze dan dit wel te doen. Tegenwoordig wordt er dus in enkele armband een uniek nummer gegraveerd.

10. Er gaat verder ook nog een gerucht dat sommige ziekenhuizen in New York City een paar Love bracelet schroevendraaiers achter de hand hebben, mochten ze een armband moeten verwijderen van een patiënt tijdens een noodsituatie.