10 tassen die iedere vrouw vóór haar 40e zou moeten hebben

hermes-kelly-bag
Getty Images
13 June 2021

Als echte designer-liefhebber blijft je allereerste tas altijd een bijzonder stuk. Maar dromen, nadenken en debatteren over een nieuwe aankoop is zeker de helft van de fun als het om tassen gaat. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de 10 designer tassen die elke vrouw verdient. Of je nu aan het nadenken bent over je eerste designer tas, of goed op weg bent met je collectie, het scrollen door deze lijst is één en al fun!

 

1. Chanel Flap Bag

chanel-classic-flap-bag

 

De Classic Flap bag is zonder twijfel de meest geliefde designertas ter wereld. Het gewatteerde leer, de uitzonderlijke kwaliteit en tijdloze allure, het zijn allemaal elementen die de Classic Flap bag zo gewild maakt. Als je een meisje die van mode houdt vraagt ​​wat haar grootste droom is in termen van toekomstige aankopen, is de kans groot dat ze antwoordt met de volgende woorden: een Chanel tas. Bekijk eens onze collectie Chanel tassen.

 

2. Louis Vuitton Speedy

louis-vuitton-speedy
Getty Images

 

De Speedy is in 1930 ontworpen als een kleinere versie van de immens populaire Keepall tas. De tas markeert een keerpunt in de geschiedenis van Louis Vuitton, aangezien de Speedy in feite de allereerste handtas van het modehuis was. Terwijl de Keepall bedoeld was voor de wereldreizende elite, is de Speedy ontworpen voor alledaags gebruik. We hebben meerdere Speedy's te koop op ons platform.

 

3. Celine Classic Box Bag

Image

 

Alleen echte modeliefhebbers zullen weten dat Phoebe Philo niet de designer van de Box tas was. Deze populaire tas was eigenlijk een herontwerp van een oude Celine tas. De Box tas wordt sinds de jaren 70 op de schouders van vrouwen gedragen en we zijn vooral dol op het strakke ontwerp van de moderne versie. Natuurlijk hebben we een Box-tas beschikbaar op ons platform. Neem een ​​kijkje in onze Celine collectie.

 

4. Balenciaga Motorcycle City

balenciaga-city-bag
Getty Images

 

Nicolas Ghesquière ontwierp een eerste versie van de Balenciaga Motorcycle City in 2000, maar werd door het huis afgewezen omdat hij geen structuur had en te zacht was. De tas was het tegenovergestelde van alle populaire tassen uit die tijd. Natuurlijk wisten ze toen nog niet dat juist déze eigenschappen de tas uiteindelijk zo populair zouden maken. Wat vind jij van de City tas?

 

5. Chanel Boy Bag

Image

 

Het was Karl Lagerfeld die een eerbetoon bracht aan de mannen in het leven van Coco Chanel, met de geboorte van de Chanel Boy tas. In 2011 sprak hij over Coco's liefde voor herenkleding: "Chanel gebruikte mannenondergoed om jurken te maken; ze had deze jongensachtige houding, in feite is het de spirit van Chanel. De inspiratie kreeg ze van Boy Capel, de liefde van haar leven, die overigens ook verklaart waarom de nieuwe tas de Boy werd genoemd."

 

6. Hermès Birkin

hermes-birkin-bag
Getty Images

 

De Birkin is een grote tas met een vierkante vorm en een sportieve maar toch elegante uitstraling. Al in 1984 was het ontwerp van de Birkin een modern statement van het (tot dan zeer traditionele) modehuis. Vóór de Birkin was de conservatieve en damesachtige Kelly-tas één van de boegbeelden van het bedrijf. Altijd al een Birkin willen hebben? We got you! Bekijk onze collectie Hermès Birkin tassen op Designer-Vintage.com.

 

7. Celine Trapeze

Image

 

Het succes van Celine begon met de oneindige hype van de Céline Luggage bag. Maar de Luggage tas is van zijn troon gestoten door een nóg geliefdere tas: de Trapeze. De tas heeft extra brede rechthoekige zijvleugels, wat hem een ​​iconische vorm geeft.

 

8. Lady Dior

lady-dior-bag
Getty Images

 

De Lady Dior is een echte klassieker en kreeg zijn iconische status door prinses Diana. Het Franse modehuis Dior wilde een tas maken die direct herkenbaar was en een sterke identiteit had. Het Lady Dior ontwerp is geïnspireerd door couture en werd voor het eerst vervaardigd in 1994. Bekijk de prachtige Dior tassen die beschikbaar zijn op ons platform.

 

9. Louis Vuitton Neverfull

louis-vuitton-neverfull
Getty Images

 

Hoewel hij pas in 2007 werd geïntroduceerd, is de Louis Vuitton Neverfull één van de best verkochte en meest begeerde tassen aller tijden van het merk geworden. De Neverfull is zo populair vanwege zijn draagbaarheid, vakmanschap, stevigheid en schoonheid. Wil je deze tas aan je garderobe toevoegen? Koop de Louis Vuitton Neverfull hier.

 

10. Hermès Kelly

hermes-kelly-bag
Getty Images

 

Eén van de belangrijkste pronkstukken van Hermès is vernoemd naar niemand minder dan Grace Kelly. De voormalige Hollywood-ster was een grote fan van de tas, toen hij nog de Sac à Dépêche heette. Je zou de Hermès Kelly tassen eens moeten zien die beschikbaar zijn op ons platform.