3 series die zorgen voor je dagelijkse portie bag-watching

Designer Vintage
Getty images
16 April 2020

Nu we niet meer naar buiten kunnen om de mooiste designer tassen in winkels, op straat of in je favoriete restaurant te spotten, moeten we creatief zijn. Om toch onze dagelijkse portie bag-watching binnen te krijgen, hebben wij de leukste series geselecteerd waar de mooiste designer tassen voorbij komen. 

Sex and the City

Designer Vintage
Getty Images

Sex and the City is gebaseerd op de bestseller van Candace Bushnel. In de serie volgen we Carrie Bradshaw, een zelf-beschreven "seksuele antropoloog," die 'Sex and the City' schrijft, een column in de krant die de stand van zaken van seksuele Manhattanites verhalen publiceert. Haar vriendinnengroep Charlotte (Kristin Davis), Miranda (Cynthia Nixon) en Samantha (Kim Cattrall), geven Carrie genoeg informatie om verhalen over te schrijven. Daarnaast heeft Sex and the City een heel aantal it-bags het leven in geroepen. Zo draagt Carrie in de serie de iconische Fendi Baguette, die zijn bekendheid voor een groot deel te danken heeft aan SATC. Zelfs in 2020 is de baguette nog mega populair, vooral de 90’s editie. De Dior saddle bag is ook één van de tassen die SATC tot een ware it-bag heeft gemaakt. 

Een ander iconisch SATC-moment is wanneer Samantha de beroemdheidsstatus van Lucy Liu gebruikt om een ​​rode Birkin-tas te krijgen. Nog opvallender was het prijskaartje van $4.000 (!) van de tas. Tegenwoordig is het kopen van een Birkin onder de $12.000 onmogelijk. Ook zien we dat Samantha een Sac Plat van Louis Vuitton rockt. De serie telt maar liefst 6 seizoenen en daarnaast ook nog 2 films, waarvan SATC 2 laatst op Netflix is gekomen. Genoeg materiaal dus voor een heuse Sex and the City-marathon! 

Shop de Dior Saddle Bag hier:

Designer Vintage

 

Younger 

Designer Vintage
Getty Images

Younger draait om de 40-jarige Liza (Sutton Foster), die in een bar wordt versierd door twintiger Josh die denkt dat ze van dezelfde leeftijd zijn. Omdat ze vanwege haar leeftijd nergens aan een baan kan komen, besluit ze zich voor te doen als 26-jarige en mag werken bij een uitgeverij. Het is geen wonder dat deze serie in de lijst staat, het is namelijk van dezelfde makers als Sex and the City. Dit was voor ons al reden genoeg om per direct te beginnen met kijken.

De prachtige designer tassen die voorbij komen geven ons échte SATC-vibes! Zo zien we Liza vaak met designer tassen van Chloé zoals de White Mini Roy bucket ,Tess shoulder bag en de Nile Bracelat bag. Chloé is dan ook het merk waar we het hoofdpersonage voornamelijk mee zien. Herkenbaar aan de style van Liza is dat zij vaak neutrale designer handtassen heeft die wat klassieker ogen. Ook zien we haar met een Kan Whipstitch van Fendi en een Moona shoulder bag van Isabel Marant. Andere tassen die voorbij komen zijn de Balenciaga Classic Graffiti bag met graffiti print, de Givenchy Python in metallic en de Valentino Rockstud. Deze heerlijke serie kun je op Videoland bekijken.

Shop de Balenciaga Classic bag hier:

Designer Vintage

 

Gossip girl 

Designer Vintage
Getty Images

Gossip Girl is een Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cecily von Ziegesar, die het leven volgt van rijke tieners aan de Upper East Side. De serie is vooral bekend door de prachtige outfits van hoofdrolspelers Serena en Blair, waarbij zij de droom van elk tienermeisje leven. We zien Blair met verschillende Lady Dior tassen in zwart, rood leer en tweed. Serena draagt voornamelijk wat kleinere designer tassen als de Bvlgari Serpenti, Valentino Rockstud en de Glam Lock. Zowel Blair als Serena spotten we meerdere keren met de Fendi Peek-a-boo in verschillende kleuren én formaten.

Ook van Fendi zien we de Chameleon, Mama bag en de 2jours in meerdere seizoenen terugkomen. Naast de it-girls heeft ook de moeder van Serena altijd een prachtige Hermès Kelly of Birkin om haar arm. Givenchy, Gucci en nog veel meer designer tassen komen voorbij in de serie die maar liefst 6 seizoenen telt. Naast de designer tassen zijn we ook fan van de vele haarbanden van Blair en extravagante accessoires die voorbij komen. Mocht je de serie willen zien (of nóg een keer willen zien), alle 6 seizoenen zijn op Netflix te bekijken.

Shop de Lady Dior bag hier:

Designer Vintage