3 tassen trends die je niet wil missen

Designer Vintage
04 February 2020

Afgelopen decennium hebben wij veel interessante en de meest mooie tassen voorbij zien komen. Denk bijvoorbeeld aan de mini tasjes van Jacquemus waar nog geen AirPod in paste, de boodschappentas van Chanel in 2014 of de oversized tassen trend van 2017.  We zijn dan ook gigantisch nieuwsgierig wat dit jaar ons gaat brengen. Deze 3 tassen trends gaan wij komend jaar overal zien. Spoiler alert: simplicity is key.

Designer Vintage
Imaxtree


1. Puffy like a pillow

We hebben deze nieuwe trend te danken aan de nieuwe creative director van Bottega Veneta, Daniel Lee. Daniel heeft Bottega Veneta getransformeerd en er is een heuze Bottega Veneta gekte ontstaan. Zijn grote impact zorgde voor gigantische verandering in accessoires waarin wij verschillende vormen en volumes zagen. In zijn versie zien we een nieuwe versie van een clutch, die er eigenlijk uit ziet als een kussen. De puffy tassen zien we in diverse materialen als leer en canvas, in voornamelijk zachte en aarde kleuren.

Designer Vintage
Imaxtree

2. The pouch clutch

Mini tassen leken in 2019 niet meer weg te denken uit het modebeeld, maar dit jaar zien we daarvoor de pouch clutch terug. De pouch clutch was ook al te zien in 2019, maar gaat gewoon door in 2020. De bekende Bottega Veneta leren pouch is het meest populair, maar ook andere designers zijn de pouch gaan uitbrengen in verschillende vormen en maten. De pouch wordt normaliter gezien als een avondtas, maar deze versie is eerder een tas voor dagelijkse gebruik. Omdat deze simpel oogt en kan worden gedragen bij veel verschillende outfits.

Designer Vintage
Imaxtree

3. The hobo bag 2.0

Als clutches en de mini tasjes totaal niks voor jou zijn is er voor jou de hobo tas. De hobo tas staat bekend om zijn ‘slouchy’ uiterlijk en is weer helemaal terug dit jaar. Grote comfy straps en altijd genoeg ruimte voor al je spullen. Wij zijn in ieder geval blij om dit weer terug te zien! De hobo bag 2.0 oogt groot, minimalistisch en komt dit keer in andere vormen en structuren. De leren hobo bag zagen we vooral tijdens Copenhagen Fashion Week RTW gigantisch veel voorbij komen. Wij zijn fan.

 

 

De tassen trends zijn dit jaar eigenlijk weer back to basics which we love. Welke tas is jullie favoriet?