4 gouden tips voor een ‘Happy Sale’

The Coveteur
02 June 2017

Af en toe moét je echt je kast opruimen. Wij vinden niets leuker dan geld verdienen met je eigen kledingkast. Door af en toe een ‘closet detox’ te houden verdien je niet alleen geld, je maakt ook nog eens andere mensen blij met de designer items die jij toch niet meer draagt.

Verkopen doe ja natuurlijk op Designer-Vintage.com, maar hoe zorg je ook voor een ‘happy' sale? Wij geven je 4 gouden tips om je op weg te helpen:

1. Maak duidelijke foto’s
Een goede advertentie valt of staat met het maken van de juiste foto’s. Wanneer je mooie foto’s van de items maakt, kun je er zeker van zijn dat je sneller verkoopt. Fotografeer je item tegen een witte achtergrond, make close-ups van details en probeer een foto te maken als je de tas draagt. Dan weet een potentiele koper meteen hoe het kan staan! 

2. Bepaal de juiste conditie van het item 
Bij het maken van je advertentie is het belangrijk dat je de juiste conditie van het item vermeldt. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als de koper van jouw item na de aankoop niet tevreden is. Je kunt nooit te eerlijk zijn! Als de conditie van het item niet overeenkomt met de conditie, die vermeld staat in je advertentie, dan zullen wij je vragen om de koop terug te draaien. Voorkom vervelende situaties en breng dus alle beschadigingen en mankementen, hoe klein ook, in beeld. 

3. Houd de correspondentie binnen je DV-account
Het is belangrijk om alle correspondentie over de verkoop van je item binnen het Designer-Vintage account te houden. Op deze manier kunnen wij de communicatie tussen de koper en verkoper altijd nalezen en adviseren waar nodig.

4. Stuur je items verzekerd op 
Je wilt voorkomen dat er onderweg iets gebeurt met jouw designer item. Daarom adviseren wij altijd om je items verzekerd op te sturen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de pakketverzending van PostNL met verhoogde aansprakelijkheid. 

Heb je vragen over het verkopen van een item? Mail ons op: support@designer-vintage.com