De 6 meest populaire tassen van 2020

Dior-bobby-bag
Getty Images
29 December 2020

Met de laatste dagen van het jaar in het oog, blikken we terug op de populairste nieuwkomers op tassengebied van het afgelopen jaar. Ieder seizoen kwamen tientallen merken met nieuwe bag releases. Sommige tassen worden snel vergeten, en sommige groeien uit tot symbolen van de persoonlijke stijl van een modehuis. De it-bags van dit jaar zijn veelal her-interpretaties van oudere ontwerpen die voornamelijk in de jaren '80, '90 en zeroes populair waren onder beroemdheden. Maar ook zijn we verrast met compleet nieuwe modellen die we niet eerder zagen.

Iedere tas is populair om zijn eigen reden. Zo kan een trendy it-bag compleet ontploffen omdat heel influencerland hem draagt, en een classic juist enorm geliefd zijn om zijn eenvoud. Vandaag lichten we de 6 belangrijkste nieuwkomers uit op tassengebied, die de meeste fashionable impact hebben achtergelaten. Van Dior’s Bobby Bag, met eerbetoon aan de hond van Christian Dior, tot de nieuwe variant van de Gucci Jackie tas

 

1. Bottega Veneta Jodie Bag

Of we nou de Pouch, Cassette of de Jodie bag uitlichten, bijna alles wat het Italiaanse modehuis Bottega Veneta maakt groeit uit tot een modetrend. Creative Director Daniel Lee heeft het merk in een korte tijd hot gemaakt. Na de Pouch en Cassette bag kwam Lee met een tas die een perfecte mix is van oud en nieuw. De Jodie bag heeft Bottega’s iconische Intrecciato weave en komt in verschillende kleuren en groottes.

Designer-Vintage
Bottega Veneta

 2. Prada Cleo bag

De Prada Cleo is een exemplaar dat dit jaar werd geherintroduceerd. De tas werd in de jaren '90 ontworpen, maar door het tijdloze ontwerp is het een tas die perfect in het huidige straatbeeld past. De Cleo tas is gemaakt van spazzolato leer, en komt in twee uitvoeringen: met een flap, of met enkel een opening aan de bovenkant. 

Prada-CLeo-Bag
Prada

3. Dior Bobby Bag

De Bobby Bag, ontworpen door creative director Maria Grazia Chiuri voor de pre-fall 2020-collectie, is dé classic van het jaar. Ze noemen de tas zelf het ‘symbool van tijdloze moderniteit’. De tas, in de vorm van een halve maan, is voorzien van de bekende CD sluiting met een magnetische finish. Ook de iconische woorden ‘30 montaigne’ zien we weer terug op de achterkant van de tas, wat staat voor Dior’s bekende adres in Parijs.

Designer-Vintage
Dior

4. Gucci Jackie 1961

De Gucci Jackie bag werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren '50 als de Constance, maar werd in 1964 omgedoopt tot de Jackie bag. De tas is vernoemd naar First Lady Jackie Kennedy Onassis die groot fan was van het ontwerp. Een update van het origineel werd halverwege 2020 gelanceerd en is nu verkrijgbaar in prachtige pastelkleuren en in de iconische Gucci-monogramprint.

Designer-Vintage
Gucci

 

5. Louis Vuitton Onthego Escale

Ondanks dat de Louis Vuitton Escale collectie in een turbulent jaar werd uitgebracht, werd de collectie met open armen ontvangen. Het model dat direct uitverkocht, was de Onthego Escale. Nog steeds is deze ombré tas lastig te verkrijgen. 

Louis-Vuitton-onthego-escale
Fashionphile

 

6. Chanel 19 

Ondanks dat de Chanel 19 al in maart 2019 op de catwalk werd gespot, kunnen we het zeker een van 2020's meest populaire tassen noemen. Deze flap bag was namelijk onderdeel van Karl Lagerfeld's laatste collectie bij Chanel. Elementen van de klassieke flap bag zijn terug te zien in deze tas, samen met moderne toevoegingen zoals een groot CC logo en een chunky chain

Chanel-19-bag
Chanel

 

Bag straps