5 redenen waarom Gucci tassen de investering waard zijn (en 1 reden waarom ze dat niet zijn)

gucci-dyonisus-bag
Getty Images
06 July 2021

Toen Alessandro Michele in het begin van 2015 het roer overnam, transformeerde hij Gucci tot één van de populairste designer merken van dit moment. Naast prachtige kleding en fantastische schoenen zijn de tassen van Gucci wat ons betreft de echte paradepaardjes van de collectie. We hebben een aantal redenen verzameld waarom je zeker in een Gucci tas zou moeten investeren. En omdat het altijd verstandig is om kritisch te blijven als het gaat om grote aankopen, hebben we ook een argument toegevoegd om een ​​Gucci-tas te kopen.

1. Stukje geschiedenis

Zoals elk ander groot modehuis heeft Gucci een zeer rijk erfgoed. Het werd opgericht door de Italiaan Guccio Gucci, die zijn inspiratie haalde uit zijn eerste baan in de Britse toeristenindustrie. Daarna besloot hij Britse esthetiek te combineren met Italiaans vakmanschap. Hij opende zijn eerste winkel in 1921, waar hij lederwaren van de hoogste kwaliteit verkocht. Alessandro besloot klassieke details te omarmen en gebruikte het beroemde GG-canvas in zijn collectie, maar gebruikte ook de iconische GG-gesp. Vanwege anti-logomanie hebben we het logo een tijdje niet echt gezien, maar het is terug en beter dan ooit.

2. Paradepaardjes

Eén ding is zeker: elke Gucci tas uit de recente collecties zal veel hoofden doen draaien! De ontwerpen zijn flamboyant, fleurig, een tikkeltje eigenzinnig, maar vooral: het zijn net kleine kunstwerkjes. Alessandro gebruikt patches, prints, felle kleuren, strikken en veel diereniconen, zoals de slang, de leeuw of de bij. De ontwerpen zijn allemaal erg Italiaans, als een knipoog naar de oorspronkelijke roots. Of je nu kiest voor een volledig geborduurde Sylvie tas met handvat of een geheel zwarte Dionysus, je maakt zeker een statement.

gucci-marmont-bag
Getty Images

 

3. Goede investering 

Zoals bij veel designertassen, moet je wel een flink bedrag betalen als je dat bruine Gucci doosje mee naar huis wilt nemen. Dat is helemaal prima, want je krijgt er veel voor terug. Maar zelfs een tas waar je ooit zo naar verlangde, kan zijn charme verliezen. Dus wanneer je denkt dat de tijd rijp is om te verkopen, is het geruststellend om te weten dat je tas een goede doorverkoopwaarde heeft. Het is eigenlijk best verrassend hoe goed bepaalde Gucci tassen hun waarde behouden. Gucci is een merk dat steeds populairder wordt en daardoor stijgt ook de doorverkoopwaarde. Dit geldt natuurlijk niet voor alle tassen.

4. Groot assortiment

Gucci heeft een heel groot assortiment. Daarmee bedoelen we dat één tas verkrijgbaar is in meerdere maten en meerdere kleuren, dus er is altijd wel iets dat bij jouw stijl past. Zo zijn de Dionysus en de GG Marmont beide verkrijgbaar in verschillende leersoorten, kleurencombinaties en maten. Wat je beslissing natuurlijk ook een stuk moeilijker kan maken...

gucci-gg-round-bag
Getty Images

 

5. Italiaans vakmanschap

Gucci begon als een merk waar Italiaans vakmanschap het belangrijkst was en dat is tot de dag van vandaag niet veranderd. De tassen worden nog steeds met de hand gemaakt en er is veel aandacht besteed aan de details waardoor de tassen opvallen. Denk aan de beroemde Gucci Bamboo tassen, die maar liefst 13 uur in beslag nemen van één enkele ambachtsman. We zouden altijd een Gucci tas verkiezen boven 10 high street tassen!

Toch moeten we eerlijk tegen je zijn.

1. Waarom het geen goede investering is...

Er is maar één reden waarom je misschien niet in een Gucci tas zou willen investeren. Gucci is een merk dat veel trend items verkoopt, wat betekent dat ze nu helemaal hip zijn, maar later misschien niet meer. Daarom raden we aan om je tas snel te verkopen, als je het gevoel hebt dat je hem genoeg hebt gedragen. Anders krijg je een groot deel van je investering waarschijnlijk niet terug. Of kies een meer tijdloze versie van je favoriete stijl. Een Gucci Marmont in zwart leer is absoluut stabieler in waarde dan een bedrukte of fluwelen tas.