De 5 grootste tassentrends van 2021

Dior-shearling-bag
Getty Images
07 January 2021

2020 was een moeilijk jaar die niet alleen invloed had op onszelf, maar ook op de modetrends. Zo domineerde de trend comfort het modebeeld en let's be honest, can you blame us? Maar ook in 2021 zullen we nog niet van die trend af zijn. Daarnaast verschijnen ook een aantal nieuwe trends, die we hopelijk niet alleen thuis maar ook buiten de deur kunnen showen. Om een voorproefje te geven, laten we je alvast 5 grote tassentrends zien die je in het nieuwe jaar gaat tegenkomen.

Tassentrend 1: Ronde vormen

De moon, of half moon bags, zijn oorspronkelijk geïnspireerd op de zadeltassen uit de jaren ’70. Tegenwoordig kennen we deze mooie tassen als de (half) moon bags. Geen fan van een rond model? No worries, deze trend kan ook subtiel toegepast worden, zoals perfect is gedaan bij de Prada Cleo bag. Dit is geen ronde tas, maar de ronde vorm is zeker wel terug te zien.

Prada-Cleo-Bag
Getty Images

Tassen trend 2: Furry

Sinds de cozy trend in 2020 op nummer één stond, is het geen verassing dat we deze trend ook meenemen naar 2021. Voornamelijk met shearling afgewerkte tassen worden populair dit jaar. Dit heerlijke cosy materiaal is perfect voor de koude winterdagen, en matched goed met een dikke winterjas. Zo zijn we verliefd op deze shearling Dior tas.

Dior-shearling-bag
Getty Images

Tassentrend 3: Om de nek

2020 was het jaar van de mini tasjes. Dankzij onder andere Prada en Jacquemus kennen we heel wat manieren om deze micro bags te dragen: aan een riem, als key chain, én zelfs om de pols. Dit jaar komt er een manier bij: om je nek. Het voordeel aan deze trend is dat je er geen nieuwe tas voor aan hoeft te schaffen: fabriceer ‘m aan je ketting en je bent helemaal trend-proof.

micro-bag-necklace
Getty Images

Tassentrend 4: XXL tassen

Go big or go home, nemen we dit jaar erg serieus. Grote shoppers en tote bags zullen veel in het straatbeeld te zien zijn, en dit is geen verkeerde trend als het aan ons ligt. Zo kun je alles (ja, alles) wat je nodig hebt in één tas mee sjouwen, én er nog steeds fashionable uit zien. 

chanel-tote-bag
Getty Images

Tassentrend 5: Chunky Chains

Grote kettingen zijn niet nieuw in de modewereld. Zo was chunky jewellery dit jaar één van de grootste sieraden trends. Aan een tas is het echter nog niet vaak gezien. Bottega Veneta introduceerde de chunky chain met de Padded Cassette bag, maar het lijkt erop dat dit jaar de chunky chains aan tassen pas écht gaan doorbreken.

bottega-veneta-chain-bag
Getty Images