6 tips om je suède designer tas te beschermen

16 July 2019

Laten we eerlijk zijn. Suède designertassen zijn prachtig, maar de stof is zó kwetsbaar. Als aanvulling op ons vorige artikel over suède designer tassen, hebben we een paar extra tips opgesteld over hoe je je tas het beste kunt onderhouden zodat het suède zo mooi mogelijk blijft. Geloof het of niet, maar het schoonmaken van een suède tas is makkelijker dan je denkt!

1. Vermijd te allen tijde water

De eerste regel is om je suède tas ten alle tijde bij water uit de buurt te houden. Water zal je suède tas doen verkleuren. Als er dan toch per ongeluk water op je tas terechtkomt, is het belangrijk om een ​​schone en droge borstel of doek te gebruiken voor het schoonmaken. Wrijf de droge borstel over je tas om vlekken op het oppervlak en watervlekken te verwijderen. Druk niet te hard, want dat zal de textuur van het suède aantasten.

2. Borstel regelmatig

Je moet je tas regelmatig, ongeveer elke 2 weken, poetsen. Hierdoor verstoft je tas niet en behoudt het zijn zachte uiterlijk. Ook is het belangrijk om het suède in één richting te borstelen. Dit zal je helpen het suède schoon en mooi te houden.

3. Gebruik speciale borstels om vlekken en vuil te verwijderen

De ergste nachtmerrie van suède tassen is vlekken. Gebruik daarom een zachte borstel om vlekken te verwijderen. Wrijf de vlek voorzichtig in met de gum totdat de vlek is verdwenen. Nadat je de vlekken hebt verwijderd, wrijf je de tas schoon. Zoals eerder vermeld, moet u het suède in één richting borstelen.

4. Gebruik conditioner

Nadat je je suède tas hebt schoongemaakt, kan het een goed idee zijn om het behandelen met een conditioner. Zorg ervoor dat je een conditioner gebruikt die speciaal gemaakt is voor suède. De tas zal gelijk een nieuw uiterlijk krijgen en deze ook behouden. Een protectorenspray werkt als afweermiddel. Wrijf de tas met korte, regelmatige bewegingen in. Dat protectorenspray de huid van de tas zal beschadigen, is een mythe. Sterker nog, de spray zorgt ervoor dat het proces van de vlek wordt vertraagt ​​en het geen blijvende vlek op de tas achterlaat.

5. Gebruik azijn of alcohol

Het gebruik van azijn of alcohol op suède is volkomen veilig. Deze twee kunnen het materiaal een boost geven nadat het vuil is geworden. Giet een kleine hoeveelheid (van één van deze twee) op een droge doek en maak de tas schoon. Zorg ervoor dat je voldoende azijn of alcohol gebruikt om het doek vochtig te maken en wrijf dan over het suède. Zorg ervoor dat je het suède laat drogen na het aanbrengen van azijn of alcohol.

6. Bevries je tas

Het klinkt misschien raar, maar je kunt je tas ook invriezen. Als je bijvoorbeeld kauwgom op je suède tas krijgt, kun je het verwijderen door je tas te bevriezen. Hierdoor zal de kauwgom harder worden waarna je het kunt verwijderen. Gebruik hiervoor je vingers of een borstel, dit voorkomt schade aan de tas en het suède.