8 dingen die je wil weten over Annekee Molenaar en haar designer items die ze verkoopt op Designer-Vintage

annekee-molenaar-designer-items
Annekee Molenaar
08 April 2021

De Nederlandse Annekee Molenaar (1998), model en vriendin van profvoetballer Matthijs de Ligt, woont sinds 2 jaar in Turijn, Italië, waar ze samen met haar vriend heen verhuisde toen hij bij Juventus ging voetballen. Nadat Annekee haar kast eens goed onder handen heeft genomen, heeft ze besloten een aantal designer items een tweede leven te geven via Designer-Vintage, die vanaf vrijdag 9 april beschikbaar zijn. Naast dat we natuurlijk erg benieuwd zijn naar de designer items die ze gaat verkopen, zijn we ook erg benieuwd naar Annekee zelf. Tijd om haar eens goed te leren kennen!

1. Vroege vogel

Annekee wordt iedere ochtend vroeg gewekt door haar twee honden, die ze heeft geadopteerd uit een asiel in Turijn. Nadat ze de hondjes heeft uitgelaten stapt ze óf in de trein naar Milaan voor modellenwerk of gaat ze aan de slag met haar studie. Annekee zit momenteel in het 2e jaar van haar studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam, die ze volledig digitaal volgt vanuit Turijn. Daarnaast probeert Annekee op een vrije dag altijd iets aan beweging te doen, zoals een yogales of een HIIT met hubby Matthijs. Eén ding is zeker, Annekee zit niet stil. 

 

2. Italiaans leven

In de eerste maanden in Turijn zijn Matthijs en Annekee veel samen op stap gegaan om de omgeving te leren kennen. Zo stapten ze samen de auto in richting het Comomeer om daar lekker een dagje te vertoeven. Annekee houdt van het Italiaanse leven en de warmte en gastvrijheid van de mensen. "Italianen doen rustiger aan, lunchen uren lang en werken ‘s avonds wat langer door. Alles gaat om gastvrijheid, uren lang tafelen en lekker eten. Ben gek op de cultuur".

3. Annekee deelt haar designer items met haar moeder

Annekee deelt haar liefde voor designer items met haar moeder. Haar moeder heeft altijd geïnvesteerd in mooie tijdloze designer items, die ze, als de tijd rijp was, kon doorgeven aan haar dochter. "Ik pakte vroeger altijd ongevraagd mijn moeders designer tassen om modeshows mee te lopen door de gangen thuis op véel te hoge hakken... M’n vader probeerde beneden in de studeerkamer te werken en hoorde steeds het getikkel van de hakken...", verteld Annekee lachend. Zodra het mocht is ze de designer items van haar moeder gaan dragen. En vandaag de dag ruilen ze nog steeds hun designer items. "Neem nou mijn Chanel 19 tas. Die heeft mijn moeder even een paar maanden geleend en nu weer terug gegeven. Ideaal!"

annekee-molenaar-moeder
Annekee Molenaar

 

4. Talenknobbel

Annekee en Matthijs merkten al snel dat het essentieel was om Italiaans te kunnen spreken in Turijn. "In Milaan spreken mensen nog wel engels, maar in Turijn bijna niemand dus hebben we het onze prioriteit gemaakt om zo snel mogelijk de taal onder de knie te krijgen", aldus Annekee. Dus naast Nederlands en Engels, spreekt de Nederlandse schone nu ook vloeiend Italiaans.

5. Stijl 

Annekee beschrijft haar stijl als stoer, casual en comfortabel. Een goede jeans, wit overhemd en oversized blazer met goede schoudervullingen zijn volgens haar de basis van een stijlvolle garderobe. "Ik probeer altijd iets stoers met iets vrouwelijks te combineren, zoals grote grove boots onder een jurkje, een joggingspak met gave tas of een groot overhemd van mijn vriend of vader. Ik noem het sporty chic". 

 

6. Favoriete designer merken

Op het moment is Annekee fan van Bottega Veneta, en dan met name de tassen. Ze heeft zelf een aantal tassen van het Italiaanse modehuis, maar de Chain Cassette tas is toch wel haar absolute favoriet. Op haar wishlist staat nog een bijzondere Chanel tas in een opvallende kleur. "Ik vind het leuk als het een bijzonder, uniek model is die niet iedereen heeft". Ook Amina Muaddi hakken staan hoog op haar verlanglijstje, maar die zijn tot haar grote frustratie bijna nooit verkrijgbaar in haar maat 41.

7. Tassenmeisje 

Op de vraag of Annekee een schoenenmeisje of tassenmeisje was antwoordde ze gelijk: "Een tassenmeisje!" Annekee houdt onwijs van tassen. Ze geeft de voorkeur aan kleinere modellen die ze makkelijk mee kan dragen. Ook vindt ze het belangrijk dat een tas praktisch is, goed sluit en genoeg vakjes heeft voor al haar spullen.  

 

8. Items een tweede leven geven

Annekee heeft het afgelopen jaar, mede door corona, heel erg de behoefte gehad om te "ontspullen". Ze heeft haar kast eens goed onder handen genomen en is heel streng geweest met wat ze mocht houden en wat niet. "Als ik twee paar zwarte hakken in mijn hand had, mocht ik één paar kiezen en de ander moest weg". Omdat ze niet zomaar spullen wil wegdoen, vindt ze het een mooi idee om de items een tweede leven te geven.

 

Vanaf vrijdag 9 april shop je de eerste selectie uit haar jaloersmakende kast via haar persoonlijke boutique op Designer-Vintage. Ze verkoopt heel veel mooie pareltjes van merken als GucciIsabel MarantBalenciaga en meer. Bekijk hier een preview van de hebberigmakende designer items van Annekee Molenaar. Sla de link van haar boutique alvast op en vergeet je niet gratis in te schrijven op Designer-Vintage voordat je kunt shoppen!


Heb je geen Early Access? Koop dan hier Early Access en heb als eerste toegang tot de designer items uit de boutique van Annekee Molenaar!