8 Redenen Waarom Hermès Tassen Absoluut Je Geld Waard Zijn!

Getty Images
01 January 2019

Hermès is al jaren de koploper in de markt als het gaat om high end designer tassen. Er zijn genoeg redenen die verklaren waarom dit zo is, maar wij willen graag de 8 meest relevante en belangrijke redenen met jullie delen! Iedereen weet onderhand wel dat een Hermès tas een enorme investering is, waar je jaren later nog profijt van zal hebben. Maar er zijn zo veel meer dingen die een (enorm) hoge prijs mogelijk maken… Wij laten je zien waarom een Hermès tas het geld meer dan waard is.. 

1. Hermès hecht veel waarde aan traditie
Hermès is een van de weinige die tot de dag van vandaag een onafhankelijk bedrijf is en ook nog steeds in bezit is van familie. Dit is voornamelijk wat Hermès onderscheidt van de concurrenten! Door het feit dat het bedrijf onafhankelijk is en in het bezit van familie, hebben zij de mogelijkheid om hun professionele vakmanschap en hun geschoolde werknemers te behouden. De combinatie van deze twee componenten zorgt voor de luxe Hermès tassen waar iedereen zo gek op is! Als je Hermès dan ook vergelijkt met andere designer brands, zal je zien dat veel hiervan hun productie uitbesteden aan fabrieken waar de kosten laag zijn. Hierdoor zie je vaak dat de producten minder goed zijn afgewerkt/gefabriceerd doordat de werknemers simpelweg de vaardigheid en training missen van het benodigde vakmanschap. De werkwijze traditioneel houden, is dus eigenlijk het beste wat een bedrijf kan doen!

2. Hermès tassen zijn nagenoeg perfect
Alle Hermès tassen worden met de hand gemaakt. Wanneer dit gebeurd, is er natuurlijk altijd kans dat een tas niet 100% foutloos is. Maar Hermès maakt het haar prioriteit om een tas zo perfect mogelijk af te leveren! Het bedrijf heeft dan ook meerdere maatstaven die ervoor zorgen dat onder andere het leer 100% vlekvrij is, de naden strak zijn en de hardware geen krasjes heeft. Als het ooit zo zou zijn dat je tas beschadigd is of er gewoon gedragen uitziet, kan je je tas altijd nog naar de Hermès Bag Spa brengen. De mensen die daar werken, verrichten vaak wonderen!

3. Hermès tassen staan bekend om hun dure uitstraling
Één van de moeilijkste dingen waar een designer voor moet zorgen, is het feit dat een dure tas er ook daadwerkelijk duur uitziet. Hermès doet dit echt perfect! Zelfs de vintage tassen zien er na jaren nog steeds luxe uit door het fijne materiaal en de voorzichtige samenstelling hiervan. Dus ondanks het feit dat de tas heel duur is, zorgt Hermès er wel voor dat je waar krijgt voor je geld.

 

Image

4. De waarde van Hermès tassen verandert nooit
Een Birkin is een enorme investering. Zoveel geld uitgeven doet vaak stiekem toch wel pijn aan je hart. Maar als je dit in je achterhoofd houdt, zal het de pijn enigszins verzachten! Als het echt nodig zou zijn, kun je de tas altijd verkopen. Hermès tassen houden hun waarde dus je kunt altijd dezelfde prijs, als die jij hebt betaald, vragen. Is het  zo dat jouw tas nog in perfecte conditie verkeert, dan kun je zelfs de tas hoger prijzen!

5. Hermès staat bekend om haar geweldige kleurgebruik
Je kunt gerust zeggen dat Hermès de koploper is als het gaat om perfect kleurgebruik! Geen ander merk doet het beter dan Hermès. Het verven van leer is extreem moeilijk en met bepaalde kleuren, vooral rood en paars, is het bijna niet te doen. Maar Hermès heeft ondertussen de vaardigheid onder de knie gekregen en Hermès kan dan ook een tas in letterlijk elke kleur van de regenboog verven. De collectie is erg divers, bijna elke kleur die je graag zou willen, is ooit gemaakt!

6. Oneindige keuzes
Naast de ruime keuze in kleur, biedt Hermès ook nog veel variatie in leer, maat en hardware opties. Hermès maakt gebruik van veel verschillende soorten leer, het zijn er letterlijk te veel om op te noemen! Er is dus voor ieder wat wils! Het is dus zeker mogelijk om de perfecte tas te vinden. Het probleem zit ‘m meer in het bemachtigen van eentje…

 

Image

7. Hermès geeft aan niemand zomaar tassen weg, zelfs niet aan celebrities
Hermès staat zowat bekend om het feit dat het geen items weggeeft aan celebrities. Dus je zult misschien denken, net als veel andere, dat de hele Kardashian familie wordt gesponsord door Hermès maar dit is dus niet het geval! Elke tas in het bezit van de Kardashians (en dit zijn er veel) is volledig zelf voor betaald. Dit geldt voor iedere andere celebrity, dus ook Jane Birkin. De muze voor de Birkin beweert namelijk ook dat ze voor al haar pareltjes heeft betaald.

8. The sky is the limit
Is een elegante, kleurrijke tas simpelweg te gewoontjes voor je? Dan zijn er altijd nog vele andere opties waaruit je kan kiezen! Als je een unique en zelfs zeldzame tas wilt, kan dit zeker waar worden gemaakt. In veel verschillende manieren zelfs… Je kan bijvoorbeeld voor een exotisch exemplaar gaan, door het kopen van een tas gemaakt van krokodillenleer of alligatorleer. Ben je een VIP klant bij Hermès? Dan kun je het eigenlijk zo gek maken als je zelf maar wilt. Een paar voorbeelden van limited editions zijn Birkins met diamanten, goud leer en nog vele andere bijzondere specificaties.

Er zijn altijd enorm lange wachtrijen voor letterlijk elke Hermès tas… Als je dus interesse hebt in een Hermès tas, raden wij je zeker aan om is op onze website te kijken! Wij hebben alles wat je maar wilt, van een Birkin tot een Constance en een Kelly.