9 Redenen waarom iedere vrouw een designertas verdient

Getty Images
09 December 2016

Het lijkt wij alsof we het altijd druk hebben. Met onze carrière, het moederschap, sporten, een sociaal leven, de lijst is oneindig. Daarom zijn wij er van overtuigd dat het goed is om onszelf af en toe te verwennen. Dit kan een ontspannende dag met een goed boek en een lekkere kop thee zijn, maar je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op die designertas die je al jaren op het oog hebt. Eigenlijk heb je natuurlijk helemaal geen excuus nodig, om die ene tas aan te schaffen. Toch hebben we een ludiek lijstje gemaakt, met 9 redenen waarom iedere vrouw een designer tas verdient. 

 1. Verzamelwoede
  Mannen zijn jagers en vrouwen zijn verzamelaars, dat is een feit. Dat is ook de reden dat vrouwen gek op verzamelen zijn, het zit gewoon in onze natuur. Je kan natuurlijk postzegels of schelpen verzamelen, maar waarom zou je niet beginnen aan een designertassen collectie? Tassen zijn ontzettend praktisch en sommige zijn bovendien een bijzonder goede investering. 
   
 2. Investeren
  Even terugkomend op het investeren in een designer tas. Ten eerste zin designertassen gemaakt van de hoogste kwaliteit en gaan daarom jaren mee, al dan niet decennia. Je tas kan dus makkelijk als erfstuk worden doorgegeven aan je dochters en kleindochters, zo kan de tas lang gedragen worden en heeft iedereen er plezier van. Maar mocht je een Chanel- of Hermès-tas kopen, dan praten we over een échte investering. De waarde van deze tassen stijgt met de jaren, dus als je besluit om je tas te verkopen, dan ben je verzekerd van een dikke vette winst. 
   
 3. Geluk is een tas 
  Uit een recent onderzoek is gebleken dat luxe-producten je humeur verbeteren. Wetenschappers bevestigen namelijk dat een luxueuze aankoop een positieve invloed heeft op ons welzijn. Wij hebben natuurlijk helemaal geen onderzoek nodig om dit te bevestigen, maar het is wel handig om je naasten nog extra te overtuigen. 

   
  Image

   
 4. Altijd iets te vieren
  Er zijn zoveel speciale gelegenheden, waarvoor het uitermate geoorloofd is om een designertas aan te schaffen. Je bent geslaagd, net single, hebt net een nieuwe relatie, bent verhuisd naar een nieuwe plek, je rijbewijs gehaald of het is de verjaardag van het nichtje van de buurvrouw van je zus. Allemaal geweldig én geldige redenen om een designertas te kopen.
   
 5. Outfit upgrade 
  Een designer tas maakt iedere outfit af. Je kan makkelijk een afgedragen spijkerbroek combineren een Chanel 2.55 en je zult er nog steeds waanzinnig uitzien. Misschien een klein beetje overdreven, maar een goede tas geeft je outfit een waanzinnige upgrade, zoals geen andere accessoire dat kan. 
   
 6. BFF 
  Je designer tas is je beste vriendin, in goede en slechte tijden. Ze zal nooit wat zeggen over die extra macaron die je hebt verorbert en steunt je tijdens je moeilijke sollicitatiegesprek. 

   
  Image

   
 7. Liefde op het eerste gezicht 
  De perfecte vorm, het juiste formaat, prachtig glimmende hardware, de geur van het mooie leer en het gevoel dat je krijgt wanneer je een tas voor het eerst ziet. Dat is liefde op het eerste gezicht. We willen je dit gevoel natuurlijk niet ontnemen! 
   
 8. Moederschap
  Er is geen betere manier om je voor te bereiden op (toekomstig) moederschap, dan het aanschaffen van je eerste designertas. Je moet goed voor je tas zorgen, haar beschermen tegen regen en mogelijke schade en voorkomen dat ze wordt gestolen. Ze heeft af en toe een uitgebreide onderhoudsessie nodig en je zet haar nooit zomaar op straat. Naast dat je tas je beste vriendin is, voelt het soms ook alsof je een dochter hebt. 
   
 9. Just go for it!
  Je bent een geweldige en hardwerkende vrouw, dus af en toe mag je jezelf echt wel belonen. Wanneer je zeker weet dat je een tas wil en wanneer je er hard voor hebt gespaard, rest ons nog maar één ding te zeggen: Ga ervoor! Of het een nieuw of vintage exemplaar is, je zult absoluut geen spijt hebben van deze aankoop!