Alle Disneyfans opgelet: Gucci lanceert een exclusieve Mickey Mouse-collectie

Gucci
03 January 2020

25 januari is het zover, het Chinese nieuwjaar. Waar Gucci vorig jaar de biggetjescollectie toewijdde aan het Chinese jaar van het varken, komt Gucci dit jaar opnieuw met een collectie om het nieuwe Chinese jaar mee in te luiden. Dit keer niets minder dan een Mickey Mouse-collectie ter ere van het Jaar van de Rat.

Gucci
Gucci

Gucci x Mickey Mouse-collectie

De collectie bestaat uit verschillende ready-to-wear kledingstukken, schoenen en accessoires voor zowel mannen als vrouwen, waarbij de kenmerkende prints van het Italiaanse modehuis worden gecombineerd met retro afbeeldingen van de beroemde stripfiguur. Daarbij introduceert Gucci een nieuw materiaal: mini GG Supreme-canvas, een beige en zwarte stof met een vintage Mini GG-patroon met een reliëf Mickey Mouse-ontwerp. 

Gucci
Gucci

Speelse campagne shoot

De geweldige campagne, bedacht door creative director Alessandro Michele, werd geschoten in Disneyland. Hiervoor sloeg Gucci de handen ineen met fotograaf en regisseur Harmony Korine, die kleurrijke beelden schoot met de bekendste Disney attracties als decor, zoals de ronddraaiende theekopjes van Alice in Wonderland’s The Mad Hatter en het kasteel van Doornroosje. Voor de campagne staan bekende namen model, waaronder acteur Earl Cave, de Chinese actrice Ni Ni en ontwerper en dichter Zoë Blue.

Gucci
Gucci

Het is niet de eerste keer dat Disney’s bekende muis te zien is in een Gucci collectie. Zo was het beroemde stripfiguur ook onderdeel van de spring/summer 2019 collectie en de resort 2020 collectie van Gucci.

Gucci
Gucci

Gucci’s Mickey Mouse- collectie is vanaf 3 januari 2020 te koop, zowel online als in geselecteerde Gucci-boetieks wereldwijd.