Alles wat je moet weten over de tas die de afgelopen maand Instagram overnam: de Dior 30 Montaigne-tas

Collage Vintage
04 June 2019

Wanneer begin mei Dior’s nieuwe 30 Montaigne tas werd geïntroduceerd, ontplofte Instagram. Influencers en celebrities van over de hele wereld plaatsten foto’s met deze nieuwe it-bag. Het gloednieuwe model van het modehuis is vernoemd naar het iconische adres van Dior in Parijs.

Wanneer Dior afgelopen december zijn pre-fall 2019 collectie presenteerde, introduceerde het Franse modehuis deze nieuwe, middelgrote handtas. De tas is vrij eenvoudig; hij is rechthoekig met een brede flap die wordt beveiligd door een grote CD-gesp. Hij komt in verschillende uitvoeringen, waaronder in boxkalf en in de welbekende Dior Oblique-stof.

Image

Image

Image

“My goal with this bag was to try and create a new classic which, through its design and key elements, would be a manifesto for rebooting Dior’s hallmark styles in a contemporary manner,” legt Maria Grazia Chiuri, creative director van Dior, uit. Pietro Beccari, chief executive, zegt dat de 30 Montaigne tas er gelijk uitsprong vanwege zijn “togetherness”. Maar wat betekent dat dan precies?

Hij noemde aspecten als de makkelijk-te-dragen maat, de uitnodigende vorm, de logo-sluiting die niet alleen decoratief, maar ook functioneel is en tot slot de prijs, die onder de €3000 ligt. Chiuri voegt daaraan toe dat zij denkt dat de schouderriem een belangrijke factor is van de 30 Montaigne-tas omdat deze ervoor zorgt dat de tas op ieder lichaam perfect past.

Al deze elementen dragen bij aan Dior’s nieuwe it-bag.

Image

Image

Image

Image

Wat vind jij van Dior's nieuwste aanwinst?