Bottega Veneta RTW Fall/Winter 2020

Designer Vintage
Getty Images
25 February 2020

Tijdens de laatste show van Bottega Veneta in Milaan gaven zij ons met één blik alle accessoires trends voor komend mode seizoen. Sinds creatief directeur Daniel Lee zijn entree maakte bij Bottega Veneta maakt hij de mooiste items waar wij allemaal geen genoeg van kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de padded casette en de pouch bag. Inmiddels staat er een wachtlijst op een aantal verschillende items zoals de square toe shoes, de Arco en pouch bag. Al deze elementen kwamen dan ook terug in de show van zaterdag 22 februari, vertrouwde items in een nieuw jasje. We vertellen jullie graag de nieuwe trends, zodat ook jij een plek op de wachtlijst alvast kunt bemachtigen.
 

Designer Vintage
Imaxtree

It’s all about colour

Opvallend aan de show was de keuze van kleur, meerdere kledingstukken waren lime kleurig of hadden een accessoire in deze kleur. En niet alleen de kleur maar ook het materiaal van de kledingstukken viel op: glitters en pailletten. Al waren de kleuren opvallend aanwezig, toch waren alle looks klassiek. Naast de bekende gevlochten items, is er nu ook de crochette enveloppe.

Designer Vintage
Imaxtree

Nudes with neutrals

Misschien wel het leukste item van de show waren de verschillende uitvoeringen van de tas met lange fringes, wat deed denken aan een kwal met tentakels. De fringes kwamen ook terug in verschillende items zoals de teddy coat. 'Ik heb zachtheid in mijn achterhoofd gehouden,' stelde Lee na zijn show. 'Deze tassen moesten sensueel en zacht voelen in tijden waarin alles gestructureerd en hard voelt.' Dit was natuurlijk terug te zien in de zachte materialen en zachte aardetinten die in de show steeds weer terug kwamen.

 

Wat is jouw favoriete tas van Bottega Veneta?