Burberry goes duurzaam!

02 April 2019

Vorige maand heeft de Ellen MacArthur Foundation aangekondigd dat modehuis Burberry vanaf 2025 geen plastic verpakkingen meer wil gebruiken. Bovendien geeft het label aan een einde te maken aan de onnodige vervuiling van de aarde. Over zes jaar zijn Burberry's verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar. Maar dat is nog niet alles, want Burberry is van plan om tegen het einde van dit jaar alle huidige kleerhangers en tassen met een duurzaam alternatief te vervangen. Consumenten krijgen ook de kans om de kleerhangers die ze niet gebruiken, terug te geven.

Ricardo Tisci, de nieuwe creative director van Burberry, is afgelopen september al aan zijn duurzame tour begonnen, toen hij voor eens en voor altijd afscheid nam van bont. Tisci's debuutcollectie voor Burberry was bijvoorbeeld helemaal bontvrij tijdens de London Fashion Week. Met de ondertekening van de New Plastics Economy Global Commitment, een verklaring waarmee bedrijven beloven wereldwijd afval in de mode-industrie te bestrijden, laat Ricardo Tisci zien dat hij serieuze stappen neemt naar een duurzamere productie. Eén van de grootste doelen binnen de New Plastics Economy Global Commitment is het verminderen van plastic door ervoor te zorgen dat alle verpakkingen recyclebaar zijn. Bovendien heeft Burberry zijn krachten gebundeld met Renewable Energy 100, een wereldwijd initiatief dat bestaat uit meer dan honderd bedrijven die hebben verklaard dat ze hun energie efficiënter zullen gebruiken.

Grote modemerken zoals Stella McCartney en H&M hebben de New Plastics Economy Global Commitment al getekend. Laten we hopen dat er nog veel meer modehuizen zullen volgen en de duurzame tour zullen voortzetten!