Céline Leather Guide

02 July 2018

Het is al een hele stap om de beslissing te nemen om een dure Céline tas te gaan kopen. Wanneer je dus tot dit besluit bent gekomen, wil je natuurlijk wel graag dat het je geld waard is. Daarom is het belangrijk om de keuze te laten afhangen van je dagelijkse activiteiten en je levensstijl. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er later achter komt dat het toch een mismatch blijkt te zijn. Daarom willen wij je graag helpen met deze beslissing! Er zijn heel veel verschillende type leer, dus wij zullen je een kort overzicht geven met de populairste types.

Smooth Leather
Céline’s smooth leather is waarschijnlijk de populairste van alle soorten. Dit komt voornamelijk door de textuur. De textuur is zacht. Dit zie en voel je erg goed. Ondanks de populariteit van dit leer, krast het heel makkelijk. Het is dus beter om even goed na te denken over dit leer voordat je het daadwerkelijk koopt. Bedenkt bij jezelf of je voorzichtig genoeg kan en wilt zijn met een tas. Dit leer blijft wel goed in vorm. Het is desondanks wel mogelijk dat de tas wat inzakt bij bepaalde plekken. De grootste tip voor dit leer is dat je het beter niet kan gebruiken als een tas voor dagelijks gebruik.

Drummed Leather
Céline’s drummed leather is eigenlijk precies het tegenovergestelde van de smooth leather variant. Het is één van de mooiste en sophisticated lederen die er bestaan. Dit leer blijft haar vorm houden, zelfs na maanden van veel gebruik. Dit maakt dit leer dan ook perfect voor dagelijks gebruik. Het leer is verder heel duurzaam en is totaal niet gevoelig voor krassen! Nog een voordeel is het unieke ontwerp, vol diepte en leven. Wij kunnen simpelweg niks negatiefs zeggen over dit leer!

Image

Pebbled Leather
Céline’s pebbled leather lijkt heel erg op de drummed leather. Het enige waar ze echt in verschillen is dat dit leer een leuke touch heeft en een stoere afwerking. Verder zijn de lederen vrijwel hetzelfde. Het is niet gevoelig voor krasjes of vlekken. Het enige is dat dit leer zachter is, waardoor het leer naarmate van tijd kan verslappen. Het ligt dan ook vooral aan je eigen mening, sommige mensen vinden een zachtere/verslapte look mooi, en andere geven liever de voorkeur aan het drummed leather. 

Calfksin Liege Leather
Céline’s calfskin liege leather is als laatste toegevoegd aan de collectie. Het is perfect voor dagelijks gebruik! Dit leer ziet er zachter uit dan de drummed en peddled leather, maar het is net zo duurzaam en het krast absoluut niet snel. Super fijn natuurlijk! Dit leer combineert eigenlijk alle voordelen van de smooth en drummed leather. 

Suede
Iedereen kent suede wel en wij zijn dan ook helemaal weg van hoe dit eruit ziet. Het nadeel van suede is alleen wel dat er veel tijd en moeite in gaat zitten. Het mag nooit in contact komen met regen of ander water, hierdoor moet je altijd bedacht zijn op het weer. Het is erg belangrijk dat je voorzichtig met dit leer omgaat. Veel mensen vinden dit niet fijn. Wil je toch wel een suede Céline tas? Dan is het zeker aan te raden om je tas in te spuiten met een suede spray. Verder adviseren wij om de tas in een donkere kleur te kopen omdat donker suede toch net iets beter vlekjes kan verhullen… Suede is super mooi maar je moet ook wel nadenken over de nadelen van dit type leer.

Image

Croc Leather
Céline’s croc leather is één van de meest luxueuze lederen op de markt. Het staat voor verfijning en klasse. Door de lijnen en het ontwerp van dit leer zullen er niet snel krassen of vlekken komen. Mocht er toch een vlek op je tas zitten, dan is het erg makkelijk om schoon te maken! Wil je dus graag iets anders dan de rest? Dan is dit de perfecte match voor jou. Ondanks de hoge prijs, kan de tas door dit leer zeker dagelijks worden gebruikt.

Python Leather
Nog een exotische en luxueuze leer is Céline’s python leather. Dit leer is erg duurzaam maar wel erg vatbaar voor krassen en vlekken. Wij adviseren daarom ook zeker om een beschermende spray te gebruiken. Als je de WOW factor van dit prachtige leer niet kan weerstaan en je van jezelf weet dat je voorzichtig bent met je tassen, dan is dit leer zeker de moeite waard om aan te schaffen! Zo niet, dan kan je misschien beter voor het croco leer gaan.