Chanel Couture Lente 2020

Designer Vintage
Imaxtree
24 January 2020

Traditiegetrouw vond de Chanel Couture Lente 2020 show plaats in het Grand Palais, waar elk jaar de meest spectaculaire decors tot leven komen. Dit jaar koos Virginie Viard, creative director van Chanel, voor een wat “simpele” kloostertuin. De collectie is geïnspireerd op de jeugd van Coco Chanel waar het Aubazine klooster en het weeshuis een belangrijke rol speelde.

Back to school

Designer Vintage

 

De eerste looks in de show doen bijna denken aan een schoolmeisje: opzichtige kragen, knoopjes en mini-jurkjes. Zelfs de styling oogt schools met strak achterovergekamd haar, witte kousen en sokken in een platte schoen. We zien in de show vrij veel sombere kleuren zoals zwart, grijs, wit en pastel. Kenmerkend aan Chanel is natuurlijk de klassieke tweed. Dit jaar zagen we heel veel tweed in voornamelijk klassieke silhouetten met opvallende kragen. Opvallend aan de schouders is dat er een andere twist is gegeven aan de kanten kraag.

Embroidered flower garden

Designer Vintage

 

Na de eerste paar looks zien we elegante en vrouwelijke looks voorbijkomen, waaronder jurken en blouses die nauwkeurig door Chanel's les petit mains in elkaar zijn gezet. Daarop zien we borduurwerk die doet denken aan de bloemen uit de kloostertuin van Aubazine, genaaid op een transparant witte blouse.
 

Chanel beauty