Chanel Couture Show Lente ‘19 zonder Karl Lagerfeld

29 January 2019

Terwijl Karl Lagerfeld himself altijd verschijnt tijdens de slotscène van zijn shows, liet hij het afgelopen week bij de Haute Couture Show in Parijs afweten. In plaats daarvan nam Virginie Viard, zijn rechterhand, het applaus in ontvangst. De show vond plaats in het Grand Palais en was weer sprookjesachtig mooi aangekleed, inclusief zwembad, palmbomen en sierlijke Victoriaanse trap.

Image

De vraag of Karl Lagerfeld (die al sinds 1983 aan het roer staat) zal aftreden als creative director van Chanel gaat al een tijdje de ronde. Toch is er tot nu toe nog niks bevestigd. Zo laat Chanel weten in een verklaring:

‘Voor de begroeting aan het einde van de show heeft Mr. Lagerfeld, artistiek directeur van Chanel – die zich moe voelde – Virginie Viard, director van de creatieve studio van het modehuis, gevraagd om hem te vertegenwoordigen en de gasten te begroeten naast de bruid. Virginie Viard als creative studio director en Eric Pfrunder als Chanels director of image blijven met hem werken en de collecties en campagnes uitvoeren zoals gepland.’

Vooralsnog is er dus niks aan de hand en hopen we dat de ontwerper snel opknapt!