Chanel RTW Fall/Winter 2020

Designer Vintage
06 March 2020

Chanel toverde het Grand Palais weer om naar een prachtige catwalk, dit jaar met een spiegelvloer van 340 meter mét rookeffect. De Chanel Fashionshow is een show waar veel mensen altijd naar uit kijken, bekend om vernieuwing en spectaculaire decors. De herfst/winter collectie liet precies zien waarom er altijd zo wordt uitgekeken naar een nieuwe show. De modellen liepen veelal in duo’s of trio’s over de catwalk, als een soort van coole girl gang. Naast de groepjes modellen liep er dit jaar voor het eerst in ongeveer 10 jaar een curvy model mee in de show: niemand minder dan de nederlandse Jill Kortleve

Comfort is key

We zijn klassieke silhouetten gewend van Chanel maar daar bracht creative director Virginie Viard dit keer verandering in. Met zowel croptops als joggingsbroeken en comfy bomber jacks was casual en comfy een overheersend deel van de looks. Natuurlijk wél in een luxueuze versie met gouden knopen, rijke stoffen en prachtige pasvormen. 

 

Designer Vintage
Imaxtree


Tights & tweed
 

Naast de comfy looks, was het iconische Chanel jasje natuurlijk zoals altijd van de partij. Evenals gedetailleerde jassen en blouses kwam Viard voor dit seizoen met verschillende accessoires om menig outfit wat op te fleuren. De pirate boots kwamen meerdere keren voorbij net als de geprinte panty’s (musthave!). De boots waren gematcht met de Flap Bag in klassiek zwart met bordeauxrood.  Ook opvallend waren de kleine Earpod tasjes die aan grote riemen bungelden. 

Designer Vintage
Imaxtree

Chanel beauty