Chanel stopt met het produceren van tassen met exotisch leer

10 December 2018

Het Franse modehuis Chanel maakte maandag bekend dat zij stoppen met het gebruiken van slangen, krokodillen, hagedissen en roggenleer bij het maken van tassen. 

Handtassen, schoenen en kleding gemaakt van exotisch leer zijn de meest luxe en kostbare items in de fashionindustrie. Een tas met krokodillenleer wordt gezien als een premium luxe. Voor een Chanel Medium Flap bag gemaakt van krokodillenleer betaal je dan ook twee keer zoveel als een Medium Flap bag gemaakt van kalfsleer. Maar Chanel geeft aan dat het bijna onmogelijk is om verantwoord geproduceerde lederen te gebruiken. Het gebruik deze lederen matcht niet langer meer met de ethische normen van Chanel. Daarom heeft Chanel ervoor gekozen te stoppen met het maken van deze prachtige tassen.

Veel mensen verwachten en hopen dat het echte bont verdwijnt uit het modebeeld, maar het exotisch leer was voor tassenliefhebbers nog niet echt storend. Chanel is dan ook het eerste grote modehuis dat deze materialen verwijdert uit de collectie. 

Dit betekent ook dat bestaande Chanel tassen van exotisch leer schaars zullen worden en naar verwachting ook in waarde zullen stijgen. Het zal wel enige tijd duren voordat alle tassen verwijderd zijn uit de boutiques. Als deze tassen in de boutique niet meer te verkrijgen zijn, worden ze ook aantrekkelijker voor de resale markt. Dus heb jij een prachtige Chanel medium flap bag in krokodillenleer in de kast staan? Lucky you! Dan heb je een schat in handen! De volgende vraag is dan, ga je hem verkopen of hou je 'm liever?