Crayon-Bright Bags zouden dé trend van deze herfst kunnen worden

The Window
31 October 2017

Zodra designers bij een ander merk gaan werken, wordt er van hen verwacht dat ze minimaal 1 trend per seizoen uitbrengen op het tassengebied. Vooral kleurentrends zijn erg moeilijk om mee te werken omdat deze niet snel populair worden. Kleuren hebben eigenlijk alleen een kans als trendsetters het goedkeuren. Veel designers vinden het dan ook moeilijk om met bepaalde kleuren te werken en proberen dit zo veel mogelijk te ontwijken. Maar hier komt Demna Gvasalia om de hoek kijken! De hoofdontwerper van Balenciaga is niet bang om gewaagde kleuren te gebruiken. In tegendeel, hij kan niet zonder!

De kleurentrend van dit seizoen was rood. In het verleden waren kleuren zoals bordeaux rood, baby roze en neon kleuren erg populair. Maar verder zijn er nooit echt felle kleuren gebruikt in ontwerpen. Vergelijk felle kleuren maar met zachtere kleuren zoals pastel tinten. Je zult zien dat felle kleuren (behalve rood) bijna nooit in ontwerpen worden gebruikt.

Image

Zoals al eerder gezegd, Demna Gvasalia is nooit bang geweest om met felle kleuren te experimenteren. Hij is ook de hoofdontwerper van Vetements. En hij wil nu echt een statement maken! Daarom heeft hij in de Balenciaga herfst collectie 2017 verschillende felle kleuren verwerkt. Gvasalia heeft voornamelijk de primaire kleuren en vergelijkbare kleuren hiervan gebruikt. De kleuren kunnen worden vergeleken met een pakje krijtjes die iedereen als kind wel gebruikte. Deze specifieke kleuren kunnen gezien worden als zijn handelsmerk.

Er is een reden voor het feit dat de felle kleuren, die standaard gebruikt worden door Gvasalia, niet door anderen worden gebruikt. Het is namelijk zo dat deze kleuren veel gebruikt worden in een andere industrie. De primaire kleuren worden vaak gezien als ruw, hard en niet modieus. Dit is enigszins te begrijpen omdat soortgelijke kleuren ook gebruikt worden in uniforms, wegafzettingen of andere belangrijke zaken waar iets moet opvallen.

Image

Maar daarr gaat verandering in komen.. De ontwerpen van Balenciaga worden geliefd door veel fashionistas. Andere merken hebben dit door en zullen waarschijnlijk snel volgen. Er zijn zelfs al een paar merken die zelf kleurrijke ontwerpen hebben uitgebracht! Een paar voorbeelden zijn: Fendi, Off-White, JW Anderson, Jimmy Choo en Givenchy.

Ben jij op zoek naar een kleurrijke tas die je gegarandeerd laat opvallen? Bij Designer-Vintage.com vind je er genoeg. Balenciaga, Louis Vuitton en Chanel zijn een paar voorbeelden van de vele merken!