De 3 grootste fabels over de Hermès Birkin

Getty Images
13 August 2017

Wij vinden het niet raar dat er zoveel misverstanden bestaan over de Hermès Birkin. Niet iedereen heeft het geluk om er één te kunnen bemachtigen en daardoor kan niet iedereen spreken uit ervaring. De prijs van deze tas ligt soms erg hoog en voor verschillende varianten staat een enorme wachtrij, dus het is een kwestie van geluk hebben. Om een beetje meer duidelijkheid te scheppen willen wij in ieder geval deze 3 fabels voor eens en voor altijd de wereld uit helpen.

 

Image

1. Een Birkin kost minstens 30.000 euro
Natuurlijk bestaan ze: Birkins van rond 30.000 euro. Maar dan praten we over de varianten die afgewerkt zijn met krokodillenleer. Maar er zijn ook zeker goedkopere Birkins te verkrijgen. Wij denken dat deze verwarring is ontstaan, doordat veel celebrities een Birkin om de arm dragen. Maar ook dit zijn vaak de 30 of 35 cm varianten en met normaal leer afgewerkt.  De prijs van deze Birkins ligt rond de 13.500 euro. Een Birkin blijft ook tweedehands zeker haar waarde houden, dus is absoluut de investering waard. Bekijk ons aanbod en wie weet, weet jij wel een mooie Birkin te scoren voor een hele goede prijs.

 

Image

2. Als je een Birkin wilt kopen, moet je jarenlang op de wachtlijst staan
Wanneer je specifieke wensen hebt of op zoek bent naar een speciale uitvoering heb je kans dat je wat langer moet wachten om de Birkin van je dromen te kunnen bemachtigen. Ook in de Hermès Boutique weten ze niet wat er in de volgende levering van Parijs zit. Daarom is het gewoon een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn. Maar de Hermès Boutique is natuurlijk niet de enige plek waar je de Birkin van jouw dromen kunt scoren. Op Designer-Vintage.com worden ook regelmatig beeldschone Birkins geplaatst. Jouw Hermès Birkin is nog nooit zo dichtbij geweest!

 

Image

3. Je ziet het meteen wanneer een Birkin fake is
Heel veel fakes zijn verschrikkelijk nep en dat zie je meteen. Maar helaas bestaan er ook heel veel Birkins die lastig van de echte te onderscheiden zijn. Zorg daarom dat je altijd een Brikin koopt die gecheckt is door een expert. Op Designer-Vintage.com worden alle tassen gecheckt door onze Hermès expert. Je bent dan ook altijd verzekerd van een originele Birkin op Designer-Vintage.com.

Ben je al een tijdje op zoek naar de Birkin van je dromen? Bekijk hier ons aanbod.