De 4 hotspots voor designerliefhebbers (zoals wij!) die je deze zomer moet bezoeken

05 July 2019

Omdat winkels en exposities van onze favoriete designermerken elke dag opduiken, hebben we besloten om er 3 uit te lichten die onlangs zijn geopend of op het punt staan ​​hun deuren te openen.

1. Louis Vuitton X-tentoonstelling 

Misschien niet om de hoek, maar als je binnenkort van plan was naar LA te gaan, moet je zeker de nieuwe Louis Vuitton X-tentoonstelling bezoeken. Hier worden 160 jaar aan creatieve samenwerkingen van het Franse modehuis gepresenteerd. In een kleurrijke omgeving midden op Rodeo Drive kunnen bezoekers 180 items uit de Louis Vuitton-archieven bekijken, waaronder een unieke collectie op-maat-gemaakte koffers uit het begin van de 20e eeuw. Ook geeft de tentoonstelling een voorproefje van de nieuwe "Artycapucines" -lijn, waarin de klassieke handtas Capucines een make-over heeft gekregen van zes kunstenaars: Sam Falls, Urs Fischer, Nicholas Hlobo, Alex Israel, Tschabalala Self en Jonas Wood. Deze gratis tentoonstelling is tot 15 september te bezoeken.

 

Image

 

Image

2. Opening Fendi café 

Iets dichter bij huis, Londen om precies te zijn, heeft een café met Fendi-thema zijn deuren geopend! Tot eind augustus kun je op de begane en op de vijfde verdieping van het luxe warenhuis Harrods in Londen de zomer pop-up, geheel in Fendi-stijl, bezoeken. Geniet van een lekkere cappuccino en koekje met het logo van het Italiaanse modehuis, omringd door een complete collectie Fendi Peekaboo-tassen in alle kleuren en maten. Naast een reeks Peekaboo's worden er nog meer iconische tassen uit het modehuis getoond. Ook gaat het gerucht dat de Amerikaanse illustrator Joshua Vides, die verantwoordelijk is voor het interieur op de begane grond, een speciale editie van de Peekaboo-tas heeft ontworpen, exclusief verkrijgbaar bij Harrods.

 

Image

 

Image

3. Lancering van de eerste grote juwelenlijn van Gucci: Hortus Deliciarum 

Last but not least, de eerste high jewelry boutique van Gucci. De winkel bevindt zich op de Place Vendôme in Parijs, het epicentrum van juwelen van hoge kwaliteit. De nieuwe high-end sieradenlijn bestaat uit meer dan 200 verschillende one-of-a-kind sieraden. De items zijn geïnspireerd op het poëtische en caleidoscopische universum van Gucci's creative director Alessandro Michele. De binnenkant van de boetiek is net zo indrukwekkend als de sieraden. Het interieur bestaat uit kasten van zwart geverfd hout en is afgewerkt met Verde Acqua satijn en grote antieke spiegels. De vloer heeft een monochroom mozaïekontwerp dat bestaat uit Nero Marquina en Thassos-marmer. Het ontwerp van de boetiek is volledig afgestemd om de kleurrijke sieraden te laten opvallen.

 

Image

 

Image

4. Heropening Hermès winkel in Amsterdam

Na het 'kristallen huis' voor Chanel bouwde architectenbureau MVRDV een (net zo verbluffende) Hermès-winkel in de PC Hoofdstraat in Amsterdam. Het speciale gebouw met glazen stenen was oorspronkelijk bedoeld voor Chanel. De voorkant van de winkel heeft een soort dip-dye-effect. De terracotta-stenen van de historische architectuur zijn bewaard gebleven en lopen over in glazen stenen. Het 'kristalhuis' voor luze mode is bedoeld om uit te stralen dat Amsterdam een plek is waar luxe modehuizen passen, maar tegelijkertijd het eeuwenoude karakter van de stad behoudt. Binnen kun je 294 vierkante meter aan kleding, accessoires en schoonheidsproducten van Hermès verwachten, omringd door het iconische Hermès ex-libris-mozaïekpatroon en bronstinten. De houten trap in het midden van de winkel, bijna een sculptuur, is een opvallend element in de ruimte en maakt de gehele ervaring compleet.

 

Image

 

Image