De beste manieren om je suède designer tassen perfect te houden

05 December 2017

Steeds meer merken ontwerpen tassen die gemaakt zijn van suède. De populaire Chloé Faye of de Gucci Marmont collectie zijn het bewijs van hoe gewild deze tassen zijn. De tassen zijn dan ook geweldig maar het materiaal is nogal aan de kwetsbare kant. Daarom willen wij jullie wat tips geven over hoe je je tas goed kunt onderhouden. Hierdoor is de kans dat je suède tas perfect blijft, vele malen groter!

Het is verstandiger om je suède designer tas thuis te laten wanneer het regent of sneeuwt
Wanneer het een regenachtige dag is, is het niet noodzakelijk om je suède tas thuis te laten. Zolang je het suède beschermt en er goed voor zorgt, zal het echt wel regenachtige dagen overleven. Maar wanneer het enorm hard regent of het zelfs sneeuwt, is het toch beter om je tas veilig thuis te laten. Veilig en wel.

Je kunt altijd, als je dat graag wilt, een water- en vlekbeschermer gebruiken
Zelfs wanneer het materiaal al behandeld is, kan je dit altijd nog een keertje zelf doen. Een beschermingsspray werkt als het ware als een afweermiddel. Veel mensen zijn bang dat zo’n spray ervoor zorgt dat de poriën dicht komen te zitten. Maar dit is niet het geval, het materiaal kan namelijk gewoon nog steeds ‘ademen’. De spray vertraagt enkel het proces van een vlek zodat het niet gelijk een permanente vlek is.

 

Image

Stel je suède designer tas wordt toch nat, dep het dan voorzichtig droog
Zoals eerder al gezegd, moet je proberen om je tas niet te dragen wanneer het hard regent of sneeuwt. Maar soms is dit natuurlijk onvermijdelijk. Dus mocht het nou zo zijn dat je tas nat is, dan is het erg belangrijk om het gewoon aan de lucht te laten drogen! Maar is er nou een klein plekje dat niet opdroogt, dan kan je dit plekje droog deppen met een doek. Het is vervolgens wel belangrijk om de volgende dag je tas even goed te borstelen. 

Borstel je tas regelmatig
Nadat je je suède tas een tijdje in gebruik hebt, zal je merken dat het een beetje viezig kan worden en wat harder wordt dan voorheen. Maar als je regelmatig je tas borstelt, wordt dit voorkomen en blijf je de zachte uitstraling van suède houden. Wanneer je dus aan het shoppen bent en op zoek bent naar een nieuwe tas, hou dan wel in je achterhoofd dat suède tassen meer verzorging nodig hebben dan lederen tassen.

Berg je tassen altijd op in de dust bag
Wanneer je je tas niet gebruikt, moet je hem voorzichtig opbergen. Dit betekent dat je je tas niet in een doos of plastic tas moet opbergen. Bij een aankoop van een designer tas, krijg je altijd een dust bag. Deze dust bag moet je zeker gebruiken wanneer je je tas wilt opbergen! Let wel op dat je tas niet nat is wanneer je hem in de dust bag doet!