De Chanel Lente/Zomer 2020 Show

03 October 2019

Ook dit jaar werd Parijs Fashion Week afgesloten met de Chanel show. Het was de eerste pret-a-porter show van Karl Lagerfelds opvolger Virginie Viard. Het decor van de Lente/Zomer 2020 is een eerbetoon aan Parijs, of beter gezegd een specifiek beeld gekozen door Virginie Viard: de Parijse daken die zo typerend zijn met hun zinkoppervlakken, loopbruggen, schoorsteenpotten en dakramen. Viard liet de modellen, gehuld in de nieuwe ontwerpen van de Lente/Zomer collectie, letterlijk over de daken van de stad lopen.

 

Image

Pret-a-porter debuut

Viard heeft een jaren ‘90 twist aan de collectie gegeven; van drop-waisted jurken, tweed onesies, losse vesten tot en met bloemen versierde hoeden. Er waren volumineuze taftrokken, jassen met lovertjes, denim met taps toelopende pijpen en op maat gemaakte korte shorts. Er zaten dit keer tal van draagbare stukken in de collectie. Ook laat Viard met de diversiteit op de catwalk zien dat ze van Chanel een nóg beter en moderner merk wil maken.

 

Image

Runway crasher

Niet de fantastisch georganiseerde Chanel show, de modellen die de mooiste creaties droegen, het prachtige nagebootste Parijse decor, maar het was Marie Benoliel die de meeste aandacht kreeg tijdens de show. De finale was nog maar net begonnen toen er een vrouw de catwalk op klom. Marie Benoliel is in het dagelijks leven comédienne en YouTube-ster. Gehuld in een zwart-wit geblokt mantelpakje en een hoed bestormde ze het podium. Na het bestormen van de catwalk heeft ze meerdere berichten op haar Instagram gerepost over het incident. Hoewel Benoliel aangeeft dat haar actie als grap bedoeld was en eigenlijk een "eerbetoon" was aan Chanel, werd dit niet goed ontvangen bij het publiek. Ook model Gigi Hadid zag er de grap niet van in en begeleidde de comedienne op rustige (doch dwingende) wijze van de catwalk. We hopen dat Benoliel volgende keer twee keer nadenkt voordat ze zo'n "grap" uithaalt.

 

Image