De Chanel Monogram Print

17 April 2018

Bijna elk modemerk heeft er één, een monogram print! Gucci’s monogram print is weer helemaal ‘hot and happening’ en Dior en Fendi hebben onlangs de monogram prints een nieuw leven ingeblazen. Nu heeft Chanel onlangs een monogram print uitgebracht voor de lente '18 -collectie en we vragen ons af wat jullie ervan vinden!

Lente collectie '18
Naast de gave monogram prints van Gucci, Dior en Fendi kunnen we zeggen dat de meest iconische monogram print natuurlijk die van Louis Vuitton is. Deze prints zijn iconisch voor de vele Louis Vuitton tassen en zijn immens populair! Chanel heeft natuurlijk het bekende hardware logo, maar heeft tot nu toe nog nooit een monogram print gehad. Voor het voorjaar van 2018 ontwierp Chanel in stilte een gecoat logo-canvas dat geheel onverwachts in hun lookbook verscheen. Er was geen enkele grote aankondiging of promotie. Zoals te zien is in het lookbook, wordt de print gebruikt voor meerdere tassen en accessoires.

Image

Neutrale kleuren en diamantvormige stiksels
De afdruk zelf is redelijk neutraal vanwege het gebruik van twee kleuren op een diamantraster. Dat er voor een diamantvorm is gekozen is niet zo gek, want de diamantvormige stiksels zijn een iconisch kenmerk van het merk. Het merk maakt ook gebruik van het iconische Chanel logo en het Camellia bloemen motief. Wat nog niet bekend is, is of deze monogram print iets seizoensgebonden is of dat het gebruikt gaat worden in de volgende collecties! De prijzen van de tassen zijn vrij laag (in ieder geval voor Chanel tassen) en daarom erg toegankelijk voor kopers die voor het eerst een Chanel tas willen aanschaffen. Wat vind jij van deze monogram print? Is het een yaay of een nee?

Image