De Dior Saddle Bag maakt een enorme comeback

Aylin König
28 August 2018

Er zijn twee type tassen: je hebt tassen die gebonden zijn aan een bepaalde tijd en je hebt tassen die gewone type tassen worden. Wanneer een merk eenmaal een gewoon type tas uitbrengt, kan je best aannemen dat dat ontwerp een flinke tijd in de running blijft. Met de andere tassen is dit niet zo en is het dan ook best tricky voor een merk om dat ontwerp een nieuw leven in te blazen. Vaak wordt zo’n tas enorm populair in een bepaald jaar of zelfs seizoen en mensen gaan dan vanzelf die dingen aan elkaar linken. Dit maakt het dan vrij moeilijk om een populair ontwerp terug te brengen; een merk weet nooit zeker hoe het publiek hierop zal reageren. De Dior Saddle bag was een aantal jaren enorm populair en dan gaat het voornamelijk om de vorm van de tas, dat is wat het zo speciaal maakt. Een ander merk had de Saddle bag nooit een comeback kunnen geven. Als iemand het zou moeten doen, dan was het Dior wel.

En dat is precies wat Dior heeft gedaan en het heeft enorm goed uitgepakt! Iedereen is, nogmaals, een enorme fan van de Saddle bag. Je kan je Instagram of favoriete blog niet openen zonder het zien van deze beauty. Sommige mensen zijn ook super blij omdat ze eindelijk hun vintage Dior Saddle bag weer uit de kast kunnen halen na al die jaren. Anderen moeten juist een nieuw exemplaar aanschaffen, maar is dat nou echt zo erg, nee toch? Veel celebrities zijn ook gespot met de Dior Saddle bag, van Kendall Jenner en Beyoncé tot Olivia Palermo.

 

Image

Dior is trouw gebleven aan het originele ontwerp, het ontwerp heeft zelfs nog steeds de korte schouder strap, net zoals toen. Als je niet zo’n fan bent van die korte straps, wat zeker begrijpelijk is, dan biedt Dior nu ook de optie om een extra strap te kopen. Er zijn eigenlijk maar twee dingen anders aan het moderne ontwerp. In plaats van de klittenband sluiting, is er nu een magnetische sluiting en de belijning is nu vervangen door suéde. Naast deze twee veranderingen zijn de tassen precies hetzelfde. Dit geeft de Dior Saddle bag een vintage gevoel, wat natuurlijk fantastisch is!

Ben jij op zoek naar een vintage (of gloednieuwe) Dior Saddle Bag? Dan zit je bij ons platform op precies de goede plek! Wij hebben al meerdere Saddle bags ontvangen en er komen er zeker nog meer aan! Dus houdt onze website goed in de gaten en wie weet ben jij binnenkort wel de eigenaar van een Dior Saddle bag…