De geboorte van de kleinste tas ooit

Getty Images
13 March 2019

Er zijn weer veel nieuwe trends gespot tijdens Paris Fashion Week. Toch is er eentje die er voor ons wel héel erg uitspringt; de micro-tas. De modellen van ontwerper Jacquemus liepen vorige week met micro-tassen over de catwalk. En dan bedoelen we niet die tassen die nét te klein zijn voor je mobiel en lippenstift. Nee, tassen die zó klein zijn dat je ze amper kunt vasthouden.

De micro-tas is in feite een poppenversie van de bestseller van de ontwerper, namelijk de ‘Le Saq Chiquito’. Ze hebben verder niet echt een doel, behalve dat ze er schattig uitzien, denk ik? Dat neemt niet weg dat de tassen een razend succes zijn. Jacquemus verteld dat hij al duizenden micro tassen heeft verkocht sinds de introductie van de tas.

De stijl werd voor het eerst geïntroduceerd op Instagram (waar anders?), voordat ze werden gezien op de catwalk voor komend seizoen. Jacquemus staat bekend om zijn eigenzinnige accessoires, maar dit keer heeft hij zichzelf wel overtroffen. Niet al zijn ontwerpen zijn zo klein, in tegendeel. Zo introduceerde hij ook één van de grootste tassen van de catwalk, namelijk een enorme strandtas die ongeveer de helft van het lichaam van het model in beslag nam.

De trend is al volledig opgenomen door verschillende influencers en andere bekende mensen, waaronder Beyonce, die de tas droeg tijdens zijn show.

Image

Meer inspiratie over hoe je de micro-tas kunt combineren? Kijk met ons mee!

Image

Image

Image