De Hermès Kelly tas

hermes-kelly-bag
Getty Images
29 December 2020

Eén van de belangrijkste pronkstukken van Hermès is vernoemd naar niemand minder dan Grace Kelly. De voormalige Hollywood-ster was een grote fan van de tas, toen hij nog de Sac à Dépêche heette. Na haar huwelijk met de kroonprins van Monaco gebruikte Grace Kelly de tas om haar groeiende babybuikje te verbergen. Paparazzi verliet natuurlijk nooit haar zijde en als gevolg daarvan was de Sac à Dépêche in elk groot tijdschrift te zien. In deze Masterclass kijken we naar de geschiedenis van dit iconische stuk.

Kelly's film debuut

Het verhaal gaat dat filmregisseur Alfred Hitchcock zelf moet worden gecrediteerd voor de wereldwijde hysterie rond de tas. Voor zijn film ‘To Catch a Thief’ stond Hitchcock kostuumontwerper Edith Head toe om te winkelen in de Hermès-boetiek. Naar verluidt was het liefde op het eerste gezicht toen Gracy Kelly het ontwerp van Hermès zag.

 

Image

Designer bag meets baby belly

De prinses van Monaco werd aanbeden door de paparazzi en kon zelden ontsnappen aan de flitsende camera's. Een paar maanden na haar huwelijk bleek dat de Kelly niet alleen een prachtig accessoire was, maar ook als camouflage kon dienen. De voormalige Hollywood-ster was zwanger van haar eerste kind van Prins Rainier III, Prins van Monaco, en hield haar groeiende buik goed verborgen met haar favoriete tas.

Kelly op de cover

De Sac à Dépêche kreeg al snel de bijnaam 'Kelly bag'. Toen prinses Grace en de tas de omslag sierden van Time Magazine, werd Grace Kelly's favoriete accessoire al snel de meest begeerde tas in de jaren vijftig. In de decennia die volgden bleef de tas één van de meest populaire producten van het Franse modehuis.

 

Image

Het productieproces van de Hermès Kelly

Hermès heeft de tas in 1977 officieel hernoemd en maar weinig mensen weten nog wat de oorspronkelijke naam is. De productie van de tas is sinds zijn debuut in de jaren dertig nagenoeg ongewijzigd gebleven. Het duurt nog steeds 18 tot 24 uur om leer te transformeren, een metaal in een Kelly te rijgen. Het proces begint met het perfect symmetrische leer, en hoewel het misschien vreemd lijkt, is één van de laatste stappen het strijken van de tas om de kreukels in het kalfsleer glad te strijken. De laatste hand? Het perfect gestempelde gouden logo van Hermès Paris.

 

Maten & Prijzen

 
Model Maat (H x W x D) Prijs  
20 Kelly (Togo) 16 x 20 x 10 cm €6.400  
25 Kelly (Togo) 19 x 25 x 9 cm €7.700  
28 Kelly (Togo) 22 x 28 x 10 cm €8.400  
32 Kelly (Togo) 23 x 32 x 10.5 cm €9.000  
35 Kelly (Togo) 24 x 35 x 12 cm prijs onbekend  
40 Kelly (Togo) 28 x 40 x 16 cm prijs onbekend  
50 Kelly (Togo) 34 x 50 x 25 cm prijs onbekend  

*geupdate in januari 2020


Je kunt je eigen tweedehands Hermès Kelly al vanaf €5.000 vinden op Designer-Vintage! Klik hier om al onze Hermès-tassen te zien. Kun je niet kiezen tussen de Hermès Kelly en de Hermès Birkin tas? We hebben de belangrijkste verschillen tussen de Hermès Birkin en Kelly op een rijtje gezet.