De legendarische laatste solo collectie van Miuccia Prada

Designer-Vintage
Getty Images
31 July 2020

Miuccia Prada, de kleindochter van Mario Prada die in 1913 het huis van Prada oprichtte, heeft al heel wat meegemaakt in haar jaren. In 1978 nam ze de rol van haar moeder over en werd hoofdontwerpster van het merk, om zo in 1989 haar eerste officiële show als creative director te geven. Er staan al heel wat succesvolle modellen onder haar naam, denk bijvoorbeeld aan de klassieke minimalistische zwarte nylon tas.  

Maar anno 2020 sluit Prada dit hoofdstuk af. In Februari al hoorde we de aankondiging dat Raf Simons was uitgeroepen als co-creative director naast Miuccia Prada. Dat is natuurlijk niet zomaar iets! Raf Simons is daarmee officieel lid geworden van de Prada familie en staat een uitdagende taak te wachten.

Het solo tijdperk van Miuccia Prada wordt legendarisch afgesloten met de Prada lente/zomer 2021 mannencollectie. Zoals elk ander modehuis werd ook Prada gedwongen de mannencollectie op een digitale manier te presenteren. Dit heeft Prada gedaan door middel van een korte film genaamd: 'The show that never happened’ (erg toepasselijk).

De film is onderverdeeld in 5 hoofdstukken en is samen ontwikkeld met Terence Nance, Joanna Piotrowska, Martine Syms, Juergen Teller en Willy Vanderperre. De film heeft ook nog een achterliggende betekenis: 'De verschillende perspectieven in de film weerspiegelen inherent en fundamenteel de traditionele modeshow, waarbij elke waarnemer zijn eigen fysieke en ideologische standpunt over de collectie heeft, zijn eigen mening, zijn eigen observaties', aldus Prada.

Benieuwd naar welke observaties jij zal opdoen? Bekijk hier de film en laat je meeslepen.

 

Designer-Vintage
Prada 

 

Designer-Vintage
Prada 

 

Designer-Vintage
Prada 

 

Shower heaven