De positieve bijwerkingen van het coronavirus

Designer Vintage
24 March 2020

Iedere dag worden we overspoelt met negatieve berichtgeving over het coronavirus. En dat is logisch in tijden van crisis. Maar terwijl we ons waarschijnlijk allemaal bewust zijn van de negatieve effecten van het coronavirus, heeft het een nogal onverwachte bijwerking, namelijk een positieve impact op het milieu. Sinds het begin van de uitbraak worden er maatregelen genomen om de verspreiding van het virus wereldwijd te beperken. Denk aan een stop op de kledingproductie, sociale afstand en het stimuleren van minder reizen. Benieuwd naar de andere positieve bijwerkingen? 

1. Klimaat

Onderzoek laat zien dat dat door het sluiten van de fabrieken de afgelopen 2 maanden in China, de lucht weer bijna volledig helder is. Zo is er momenteel geen kledingproductie wat ervoor zorgt dat er minder CO2-uitstoot vrij komt en de mensen weer kunnen ademen. Het stikstof dioxide is maar liefst 30% minder dan normaal (Business Insider).

2. Consumptiequarantaine

Omdat de meeste mensen momenteel vanuit huis werken gebruiken we minder plastic, printen we minder, reizen we minder én shoppen we minder. Al deze aspecten dragen op een positieve manier bij aan het milieu. Daarnaast zijn er veel mensen begonnen met het maken van bewuste keuzes als het gaat om voeding en lichaamsbeweging. We worden gedwongen om onze leefpatronen en werkwijzen aan te passen. Ook zien we dat improvisatie en creativiteit ineens heel belangrijk wordt.

3. Reflectie

Doordat we ineens (heel veel) tijd hebben om na te denken worden we eindelijk met onze neus op de feiten gedrukt: we kopen allemaal veel te veel! Gebruik deze tijd om je af te vragen wat je nou echt nodig hebt en waar je waarde aan hecht. Ruim die kledingkast uit en herontdek oude favorieten. Volgens Elizabeth L. Cline, auteur van het nieuwe boek The Conscious Closet, is het dé kans om te herontdekken wat je hebt. “Het meest duurzame item in je kast is natuurlijk een kledingstuk die je al bezit”, aldus Cline. 

Nu wij allemaal bewust bezig zijn en ook genoodzaakt zijn thuis te zitten, willen wij jullie graag een handje helpen! Heb je nou mooie items in je kast gevonden die je niet meer draagt maar graag een tweede leven zou willen geven? Verkoop ze via ons en ontvang deze week een gratis refresh bij het verkopen van ieder item! Klik hier voor meer informatie.