Dior Couture Show Lente 2020 “What if woman ruled the world?”

Designer Vintage
22 January 2020

Men’s Fashion Week in Parijs is net tot een einde gekomen en Couture week is alweer volop begonnen met Dior als een van de eerste shows.

Het modehuis liet dit jaar Judy Chicago het Parijse Musée Rodin omtoveren met haar ‘The Female Divine’ installatie. De zaal hing vol met maar liefst 21 verschillende vragen en stellingen geborduurd op prachtige doeken. Op de doeken stonden leuzen en kritische vragen die de rol van vrouwen onder de loep moeten leggen en zijn nog een week na de show toegankelijk voor het publiek.

Modern goddesses 

Designer Vintage


In de vorige Dior show zagen we T-shirts met feministische slogans en surrealistische tattoo quotes, maar in de afgelopen show zagen we juist elegante en zachte looks. Maria Grazia Chiuri, de creatieve director van Dior, heeft zich laten inspireren door de oude Grieken en Romeinen. Handgemaakte gedrapeerde (maxi) jurken van zijde en tule, waar de modellen vergulde sandalen onder droegen. Verschillende drapeer technieken, gedraaide stoffen en een uiteenlopende selectie van stoffen. Alle modellen dragen haarbanden of kettingen met de bekende Romeinse bladeren bij hun looks. Onze favoriet was de prachtige doorschijnende maxi jurk met pauwenprint. 
 


Extraordinary capes 

Designer Vintage

 

Naast de Grieks geïnspireerde stukken waren er ook verschillende pakken te zien. Getailleerde designs in glanzende stoffen van koper tot groen. Laag uitgesneden blazers gecombineerd met gouden kettingen. Maar ook recht toe lopende pantalons en pakken met een cape. De cape kwam in meerdere designs terug in verschillende materialen als tule, veren en kant. In een aantal looks zagen we ook referenties naar de roaring twenties: fringes, transparante stoffen en fishnets als terugkomende accessoire. Een opvallende jurk uit de collectie was dan ook een lange fringe jurk met glitters in kleurverloop.

Wat is jullie favoriete look?