Dior RTW Fall/Winter 2020 "Women raise the upraising"

Designer Vintage
02 March 2020

De modemaand begon met New York gevolgd door Londen en Milaan Fashion Week, als afsluiter van de modemaand was het tijd voor Paris Fashion Week. Traditiegetrouw had Dior de eer om als eerste de mode week te openen. Maria Grazia Chiuri koos ervoor om een duurzaam en feministisch statement te maken, waar zij haar eigen draai aan gaf. Met verschillende feministische uitvergrote citaten als “Women raise the upraising” en “Feminine beauty is a ready-made” in diverse kleuren was de ruimte versierd. Chiuri koos dan ook voor een catwalk in een showruimte van 1000 m2 waar deze gigantische neon borden goed tot recht kwamen. Met heel veel franjes en bandana’s kwamen de modellen de runway op als rocksterren. Designer Vintage zet alle hoogtepunten op een rij.
 

Designer Vintage
Imaxtree


Like a rockstar

Golvende haren met een Dior monogram bandana strak om het hoofd inclusief dikke zwarte eyeliner om de ogen. De modellen zagen eruit alsof ze zo van een rock-‘n-roll show kwamen, met lange kettingen en doorzichtige statement jurken. Zo zagen we de Dior Tote bag weer voorbijkomen in nieuwe kleuren en de Lady Dior in canvas was ook weer van de partij.
 

Designer Vintage
Imaxtree

Office with a twist
In de show zagen we niet alleen Dior-klassiekers zoals het iconische Bar-jasje, jurken van tule en de riem met CD-logo. Ook werden er nieuwe ontwerpen en stoffen geïntroduceerd zoals het gebruik van veel franjes. Deze kwam dan ook voorbij in allerlei verschillende stukken van rokken tot complete jurken en verschillen soorten materialen. Dior was dan ook niet het enige modehuis die franjes toonde in hun collectie, dit was ook te zien bij Prada en Bottega Veneta. Er is dan ook een heuse trend in werking gezet.