Dior Saddle bag: alles wat je moet weten over de oude én nieuwe variant

Dior Saddle Bag
Getty Images
15 November 2020

Er zijn twee type tassen: tassen die een tijd enorm populair zijn en tijdloze tassen. Zo'n tas uit de eerste categorie is de Dior Saddle bag. Deze geweldige tas met bijzondere vorm werd járen geleden enorm populair door Sex and the City, maar is inmiddels weer helemaal terug van weggeweest. Dior heeft de populaire tas een comeback gegeven door hem in een nieuw jasje te steken en dat heeft enorm goed uitgepakt. Je kunt Instagram of je favoriete blog niet openen zonder het zien van deze beauty. Celebrities als Kendall Jenner, Beyoncé en Olivia Palermo zijn al gespot met de Dior Saddle bag (of dat nou de nieuwe variant of de oude variant is die weer uit de kast is gehaald). Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe (en de oude) variant van de Dior Saddle bag. 

Dior Saddle bag design

Dior is trouw gebleven aan het originele ontwerp. De nieuwe variant heeft zelfs nog steeds de korte schouder strap, net zoals toen. Als je niet zo’n fan bent van die korte straps, wat zeker begrijpelijk is, dan biedt Dior nu ook de optie om een extra strap te kopen. Er zijn eigenlijk maar twee dingen anders aan het nieuwe ontwerp. In plaats van de klittenbandsluiting is er nu een magnetische sluiting en de belijning is nu gemaakt van suède. Verder is de tas precies hetzelfde. Dit geeft de Dior Saddle bag een vintage gevoel, wat natuurlijk fantastisch is. 

Dior Saddle bag variaties

We kennen allemaal de Oblique Saddle bag: oorspronkelijk werd de Saddle bag uitgebracht in kalfsleer en Dior's iconische Oblique Jacquard canvas. Later heeft de Saddle bag een herinterpretatie gekregen in verschillende uitvoeringen, van helemaal van leer, tot camouflage canvas en satijn. Voor de lente collectie in 2019 werd de Saddle zelf als belt bag uitgebracht. We hebben de verschillende maten en prijzen op een rijtje gezet.

Dior Saddle bag prijs

Europa: € 2.900,00

Amerika: $3,700.00

Canada: CA$4,700.00

Hong Kong: HK$29,500.00

 

Dior Saddle bag
Dior

Mini Dior Saddle bag prijs

Europa: € 2.100,00

Amerika: $2,700.00

Canada: CA$3,400.00

Hong Kong: HK$21,000.00

Dior Saddle bag mini
Dior

Dior Saddle Belt Pouch prijs

Europe: € 950,00

America: $1,150.00

Canada: CA$1,550.00

Dior Saddle belt pouch
Dior 

 

Dior Saddle bag voor mannen

Recentelijk kwam Dior ook met een Saddle bag voor mannen. Deze Saddle-tas is gemaakt van donkergrijs generfd kalfsleer en op de voorkant vind je het nieuwe 'Christian Dior Atelier'-logo. Het iconische adres aan Avenue Montaigne is in het zwart aangebracht en is een hommage aan de ateliers waar de herencouture werd gecreëerd. 

Dior Saddle Bag men
Dior

Vintage Dior Saddle bag

Ben jij op zoek naar een vintage Dior Saddle bag (of gloednieuwe Saddle Bag)? Dan zit je op ons platform op precies de goede plek! Wij hebben al meerdere Saddle bags ontvangen en er komen er zeker nog meer aan! Dus houdt onze website goed in de gaten en wie weet ben jij binnenkort wel de eigenaar van een Dior Saddle bag.