Een kijkje in het leven van een professionele Louis Vuitton reseller

Designer-Vintage
17 December 2019

Yentl-Amber is al lange tijd verkoper op Designer-Vintage.com. Yentl-Amber verkoopt uitsluitend vintage Louis Vuitton items. Het leek ons leuk om een keer de kant van de verkoper te belichten. Benieuwd hoe het leven van een professionele reseller eruitziet? Lees dan hieronder het verhaal van Yentl-Amber.

1. Wanneer ben je begonnen met het verkopen van designer items?

In 2015 heb ik voor het eerst een Louis Vuitton tas verkocht via Designer-Vintage. Deze tas verkocht ik binnen een mum van tijd en sindsdien heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Je kunt wel stellen dat het een uit de hand gelopen hobby is geworden.

2. Waarom verkoop je alleen Louis Vuitton?

In eerste instantie specialiseerde ik mij in de verkoop van Keepalls. Naarmate de tijd vorderde vroegen klanten ook naar andere modellen, waardoor ik alle vintage Louis Vuitton modellen ben gaan verkopen. Ik verkoop enkel en alleen vintage Louis Vuitton tassen, omdat ik het makkelijker vind om één merk aan te bieden. Daarbij is mijn leverancier gespecialiseerd in Louis Vuitton. Doordat ik vintage tassen verkoop, draag ik bij aan het recyclingproces. Dit vind ik erg belangrijk. Daarnaast biedt de markt het ook aan. Nieuwe tassen zijn vaak erg duur en moeilijk te verkrijgen, dit is dan ook een reden waarom ik deze niet verkoop.

3. Hoe koop je de designer items in?

Ik heb een vaste leverancier in het buitenland, waar ik zowel zakelijk als privé een goede band mee heb. In mijn beginperiode werkte ik met meerdere leveranciers samen, welke ik online had gevonden. Uiteindelijk is er één leverancier overgebleven, dit komt mede door de goede vertrouwensband die er in verloop van tijd is ontstaan. Bij deze leverancier kan ik zoveel inkopen als ik wil en is het voor mij zelfs mogelijk om items te retourneren.

4. Wat is je leukste ervaring als professionele reseller?

Het leukste aan dit werk vind ik de gesprekken met klanten. Ook het feit dat ik vaak door grote bedrijven word benaderd om samen te werken. Daar kan ik nog steeds niet aan wennen. Mensen onderschatten het vaak, maar dit werk is erg arbeidsintensief. Elke tas moet namelijk geadministreerd, beschreven en gefotografeerd worden. Als ik 100 tassen koop duurt dit dus best een tijd voordat alles afgerond is. Ik doe dit werk nu al bijna vijf jaar en het is mij opgevallen dat meerdere bedrijven mijn concept hebben overgenomen. Gelukkig zitten wij niet in elkaars vaarwater en zie ik het als een groot compliment. Ik vind het erg leuk om vintage Louis Vuitton tassen te verkopen en zo lang het verdienstelijk is, blijf ik er mee doorgaan.

5. Wat is je gouden tip voor een verkoper?

Een tip voor mensen die items willen verkopen op Designer-Vintage: maak duidelijke foto’s. Doe dit voor een egale (witte) achtergrond en laat het product zo goed mogelijk zien. Vergeet de details niet en fotografeer vooral de binnenkant en de hoekjes van het item.

6. Wat is je gouden tip voor een koper?

Ben je van plan om een item te kopen bij Designer-Vintage? Bied een eerlijke prijs! Als koper ben je in de meeste gevallen best bereid om een korting te geven, maar €100 minder bieden heeft geen zin. Dan voel ik me, en vele andere verkopers, niet serieus genomen.

Ben je benieuwd geworden naar de items van Yentl-Amber? Klik dan hier om haar items te bekijken.