Fendi Baguette bag: dit zijn de populairste maten

fendi-baguette-bag
Getty Images
16 May 2021

De Fendi Baguette bag is niets minder dan een icoon in de tassen-geschiedenis. De Baguette werd in 1997 door Silvia Venturini Fendi ontworpen en is vernoemd naar de manier hoe de Fransen hun stokbrood effortlessly onder hun arm dragen. Het gerucht gaat dat de tas meer dan 100.000 keer is verkocht in het jaar dat de hij uitkwam en sindsdien is de tas in meer dan 1000 nieuwe varianten uitgebracht. Toch is de vraag naar een vintage Fendi Baguette net zo hoog. Wij hebben de bekendste Fendi baguette maten én de beste tips voor het scoren van een vintage variant voor je op een rijtje gezet.

 

Fendi Nano Baguette

Het kleinste formaat van de Baguette bag is de Fendi Nano Baguette. Deze baby variant is eigenlijk uitgebracht als bag charm voor aan tassen en riemen, maar door de chain is het mogelijk om de tas ook crossbody te dragen.  

Afmetingen: 11 x 6,5 x 2,5 cm (lengte x hoogte x diepte).

Uitvoeringen: nappa leer, nubuck leer, sheepskin, mono print, canvas, ingelegd met stenen

Prijzen: € 590,00 (sheepskin, nappa en nubuck leer), € 550,00 (monoprint), € 650,00 (canvas), € 950,00 (ingelegd met stenen)

 

Fendi-nano-baguette-charm-bag
Fendi

 

Fendi Mini Baguette

Na de nano bag is de Fendi mini baguette aan de beurt. Deze mini uitvoering kan in de hand, crossbody óf over de schouder worden gedragen en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen, zoals de zwarte Fendi baguette.

Afmetingen: 19 x 11,5 x 4 cm (lengte x hoogte x diepte).

Uitvoeringen: mono print, nappa leer, goud embroidered, zwart/goud embroidered en sheepskin.  

Prijzen: € 1.690,00 (mono print en nappa leer), € 2.500,00 (goud embroidered en zwart/goud embroidered), € 1.980,00 (sheepskin)

 

Fendi-mini-baguette
Fendi

 

Fendi Baguette Bag

De originele Fendi Baguette bag heeft een praktische middenmaat die zowel in de hand, over de schouder of crossbody gedragen kan worden door een extra shoulder strap. Deze tas is uitgevoerd in veel verschillende kleuren en materialen, maar als je voor een vintage look wil gaan, kies je natuurlijk voor de Mono Baguette.

Afmetingen: 26 x 14 x 4 cm (lengte x hoogte x diepte)

Uitvoeringen: mono print, sheepskin, nappa leer, Cuoio Romano leer, kalfsleer, shearling, canvas, denim

Prijzen: € 2.400,00 (mono print), € 1.980,00 (sheepskin), € 2.500,00 (nappa leer), € 2.100,00 (Cuoio Romano leer), € 2.600,00 (kalfsleer en shearling), € 2.100,00 (canvas en denim)

 

Fendi-baguette-bag
Fendi

 

Fendi Large Baguette

Fendi’s grootste maat van de Baguette bag is de large Baguette. In deze ruime tas passen al je dagelijkse benodigdheden. Ook deze Baguette kan zowel in de hand, over de schouder of crossbody gedragen worden.

Afmetingen: 33 x 18 x 5,5 cm (lengte x hoogte x diepte)

Uitvoeringen: zwart, wit, roze en rood nappa leer

Prijs: € 2.700,00 

 

Fendi-large-baguette-bag
Fendi

 

Vintage Fendi Baguette

Vintage Fendi Baguettes zijn erg populair en dat snappen we. Zo is een tweedehands Baguette bag een stuk goedkoper en kun je vaak een unieke tas scoren. We hebben een paar tips voor het vinden van de perfecte vintage Fendi Baguette voor je op een rijtje gezet.

  1. Check authenticiteit: controleer de authenticiteit van de tweedehands Fendi Baguette goed. Kijk bijvoorbeeld naar het serienummer of het stijlnummer: deze hoort altijd 17 of 18 symbolen lang te zijn en is altijd verwerkt op het leren gedeelte van de tas, zoals een leren tagje. Wil je zeker zijn van de authenticiteit? Houd dan ons Fendi aanbod in de gaten, wij controleren ieder item op authenticiteit.  

  2. Check de bron: een betrouwbaar platform of een betrouwbare winkel is key! Verdiep je in de website, het platform of de winkel. Check of er reviews online staan en of er contactgegevens bekend zijn.

  3. Vergelijk prijzen: een goedkope Fendi Baguette klinkt aantrekkelijk, maar controleer of de prijs realistisch is. Een lagere prijs betekent vaak ook dat de conditie van de tas slechter is, houd hier rekening mee.