Gucci Dionysus

Lured.Space
30 January 2018

Gucci is een luxe Italiaans modemerk dat in 1921 opgericht werd door Guccio Gucci. Guccio Gucci was een immigrant werker, werkzaam in een hotel in Parijs en later in Londen. Hij was erg onder de indruk van al de mooie en luxueuze bagagestukken die zijn gasten met zich mee brachten naar de hotels. Nadat hij terugkeerde naar zijn geboortestad Florence, opende hij zijn eigen winkel waar hij fijne lederwaren verkocht. Tegenwoordig is Gucci het op één na populairste modemerk, na Balenciaga, volgens Business of Fashion. Het merk staat bekend om zijn eenvoud en stijl. Tijdens de herfst/winter collectie van 2015, bracht Gucci de Dionysus uit. Deze super populaire tas is een absolute must-have. Denk je er over na om deze beauty te kopen? Lees dan dit artikel en we zijn er zeker van dat je tot een beslissing zult komen.

In januari 2015 werd Alessandro Michele benoemd tot de nieuwe creative director van Gucci. Tijdens de herfst- / wintercollectie voor heren van 2015-2016 onthulde Alessandro zijn nieuwe richting voor Gucci op de catwalk. Dit bleek vooral tijdens de Women's Fall / Winter 2015-2016 collectie. De nieuwe visie van Alessandro was een echte oppepper voor het merk. Veel andere high fashion merken hebben de afgelopen jaren financiële verliezen geleden, omdat ze de interesse van hun doelgroep kwijt raakte. Gucci daarentegen, kreeg er veel meer nieuwe klanten bij door de nieuwe, frisse ideeën in combinatie met wat vintage flair.

Image

De Gucci Dionysus tas is een combinatie van 'Old' Gucci en 'New' Gucci en is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en prints. De meeste Dionysus tassen hebben bijvoorbeeld het authentieke "GG" Supreme monogram canvaspatroon en worden gecombineerd met suède details. De meest recente collecties zijn nog excentrieker omdat ze borduurwerken van vogels, bijen, bloemen en vele andere iconische Gucci-symbolen bevatten. De tas is vernoemd naar de Griekse God Dionysus. Volgens de Griekse mythologie was Dionysus de god van de landbouw, de vruchtbaarheid, wijn, het leven, het plezier en de dans en van de onsterfelijkheid. De Dionysus tas heeft veel verschillende kenmerken zoals een tijgerkopsluiting in antiek zilver hardware, vier zakken en een intern compartiment met een rits, een glijdende kettingriem zodat je de tas kan dragen op je schouder of als handtas, suède voering en met de hand geschilderde randen.

Image

Omdat de tas verkrijgbaar is in zoveel verschillende prints, is er altijd een tas die het beste bij je past! Ben jij iemand die graag opvalt? Ga dan voor één van de limited editions. Deze versies hebben heldere kleuren en ontwerpen en zijn echt uniek. Ben jij iemand die gewoon wilt investeren in een mooie tas? Ga dan voor de originele versie. Eenvoudig en elegant, net zoals we van Gucci gewend zijn. De Gucci Dionysus is de perfecte tas voor elke gelegenheid en zeker het geld waard. De prijzen beginnen rond € 1550, - voor een kleine versie, maar kunnen oplopen tot een paar duizend euro voor een limited edition. Het enige negatieve wat gezegd kan worden over de tas is dat hij vrij zwaar is. Heb je besloten om de tas te kopen? Neem dan een kijkje op Designer-Vintage.com en misschien vind je de Gucci Dionysus voor minder dan de originele prijs!