Gucci klimt naar de top

09 October 2018

Iedereen weet dat er bepaalde niveaus van prestige zijn binnen de handtassenmarkt. Wanneer je aan ‘premier designers’ denkt, kom je vaak uit op de drie bekendste merken. Over welke merken hebben we het dan? Hermès, Chanel en Louis Vuitton natuurlijk! Deze merken zijn al populair sinds de eerste minuut dat zij zijn begonnen. Hiernaast, houden de tassen van deze merken hun waarde. Het is vaak zelfs mogelijk om de tassen voor een hogere prijs door te verkopen. Wat natuurlijk als muziek in onze oren klinkt. Maar er zijn wat dingen aan het veranderen… iedereen weet dat Gucci positief aan het veranderen is en hiermee een brede doelgroep aanspreekt, dit zorgt ervoor dat Gucci ook bij deze grote spelers gaat horen.

Gucci was onlangs het meest gezochte merk onder millennials. Chanel blijft momenteel de nummer één onder millennial-vrouwen, maar Gucci's populariteit onder de mannen is enorm. We denken zelfs dat het mogelijk is dat Gucci uiteindelijk ook Chanel zal verslaan in de statistieken van de millennial-vrouwen maar, wie weet? Gucci is ook de grote winnaar in populariteit. Zoekopdrachten naar Gucci-producten zijn met 62% gestegen. Je denkt nu waarschijnlijk dat dat helemaal niet zo hoog is. Maar als je bedenkt dat Gucci al zolang bestaat en dan nu opeens zo populair is, dat is waanzinnig!

En de grootste reden van dit succes is de nieuwe creative director van Gucci, Alessandro Michele. Toen hij zijn intrede deed in het prachtige modehuis, veranderde hij niet alleen het merk zelf op een positieve manier, maar de hele mode-industrie. In een modeklimaat waar mensen steeds meer en meer verwachten, hebben de traditionele merken moeite met het verkopen van exclusieve én zeldzame items. Gucci heeft echter een manier gevonden om beide te produceren. Gucci maakt traditionele, ‘simpele’ tassen van leer maar ontwerpt ook buitengewone trendy tassen. Deze tassen worden gemaakt in veel verschillende versies, maar in zeer kleine hoeveelheden. Dit zorgt ervoor dat de populariteit stijgt en dat de échte fans nog enthousiaster worden. Dus, Gucci is booming en verkoopt meer dan Chanel, wat denk jij van deze verandering in de mode-industrie?