Gucci is opnieuw uitgeroepen tot populairste merk door de Lyst Index

06 August 2019

Ook dit kwartaal heeft Lyst weer een rapport uitgebracht over het online winkelgedrag van meer dan vijf miljoen shoppers. In dit rapport staan analyses van gegevens van Google-zoekopdrachten, verkopen en andere belangrijke markeringen zoals merk- en product call outs op social media en wereldwijde engagementstatistieken. We hebben de highlights van afgelopen kwartaal voor je op een rijtje gezet.

Image

Voor Q1 werd het populaire streetwear merk Off-White uitgeroepen tot het populairste merk van het moment, maar volgens de laatste gegevens heeft Gucci zijn plek als populairste merk voor Q2 opnieuw geclaimd. Dit komt door een omzetgroei van 20%. De stijging in populariteit van zowel Gucci als Off-White laat zien dat Millenials en Gen Z generaties zijn om in de gaten te houden.

Image

Balenciaga, Valentino, Prada en Fendi behouden allemaal hun plek in de top 10. Balenciaga was het snelst groeiende merk in couture- en lederwaren. Prada sloot zich aan bij de anti-bontbeweging en had voor het eerst in 4 jaar (!) een omzetstijging. Versace ging een samenwerking aan met Serena Williams en Fendi organiseerde een memorial ter ere van Karl Lagerfeld.

Wat betreft designer items, scoort de Jitney 1.4 “Cash Inside” tas van Off-White het beste en is daarom uitgeroepen tot populairste item van het kwartaal. De tas die is geïnspireerd op de Hampton Jitney-buslijn was binnen enkele dagen uitverkocht bij meerdere retailers. Chloé’s C mini schoudertas werd al snel uitgeroepen tot de nieuwe IT-bag en eindigt daarom op de derde plek. De vijfde plek wordt betreden door “The Pouch” van Bottega Veneta. De minimalistische clutch, ontworpen door creatieve director Daniel Lee, nam al snel Instagram over en haalt maandelijks meer dan 10.000 views sinds de lancering. Door de overname van Lee is Bottega Veneta één van de meest spraakmakende modemerken van het jaar geworden. Geen verassing dus dat ze dit kwartaal 8 plaatsen in de ranglijst klommen.

Image