Handige tips bij het kopen van een designer tas

Getty Images
26 December 2019

Het kopen van een designer tas is voor veel fashion liefhebbers een mijlpaal. Helaas komt het vaak voor dat tassen worden nagemaakt, daarom hebben wij van Designer-Vintage 10 tips op een rijtje gezet om de authenticiteit van een tas te checken. Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt en een niet-authentieke tas koopt.

 

1. Klopt de bron?

Een betrouwbare bron is key! Kies zorgvuldig waar je je tas gaat kopen. Verdiep je een beetje in de site waar je een aankoop wilt doen. Staan er reviews over dit platform online? Is de website beveiligd? Staan er contactgegevens online? Zoek en lees dit dan van tevoren. En de belangrijkste tip: luister naar je gevoel!

 

2. Bestaat het model van de tas?

Er worden vaak niet-authentieke versies van een tas ontworpen. Ga van tevoren na of het model tas dat je wilt kopen ook daadwerkelijk bestaat.

 

3. Vergelijk prijzen

Een goedkope Chanel tas klinkt erg aantrekkelijk, maar onthoudt: goedkoop is duurkoop. Vergelijk de prijs van de tas met andere bronnen. Als de prijs aanzienlijk lager is dan vergelijkbare items op andere websites, kun je je twijfels trekken over de authenticiteit van de tas.

 

4. Heeft de tas een serienummer?

Bij vintage designer tassen is de date code vaak vervaagd of überhaupt niet aanwezig. Koop je een nieuwere designer tas? Zorg dan dat er een date code aanwezig is. Deze code wordt door merken als Louis Vuitton en Chanel gebruikt voor registratiedoeleinden. Het vertelt hen waar en wanneer een tas is gemaakt. Controleer of de date code overeenkomt met het jaar waarin het artikel is gemaakt en of alle kenmerken van de code aanwezig zijn. Houd er rekening mee dat niet-authentieke items een gekopieerd serienummer kunnen hebben.

 

5. Controleer de typografie

Designers besteden veel tijd aan het perfectioneren van de typografie van hun labels en logo’s. Deze zijn dan ook altijd helder en gedefinieerd. Kijk uit voor graveerwerk wat slordig is. Letters mogen niet te dicht bij elkaar staan of elkaar overlappen.

 

6. Controleer het materiaal

Luxe designer merken werken met de beste stoffen en hardware. Let vooral op het gewicht van de hardware. Deze zijn bij luxe merken zoals Louis Vuitton en Chanel doorgaans redelijk zwaar.

 

7. Kloppen de maten?

De afmetingen van een designertas zijn over het algemeen altijd hetzelfde. In een advertentie kunnen andere afmetingen staan, dit hoeft niet te betekenen dat een tas dan niet-authentiek is. Iedereen meet anders op en het is verstandig om altijd 1,5 cm speelruimte te houden. Is de speelruimte veel groter dan dat? Ga bij jezelf na of dit te vertrouwen is.

 

8. Accessoires

Zijn alle accessoires die bij de tas horen aanwezig? Denk hierbij aan de dustbag, doos, schouderband en kaartjes. Deze accessoires zijn net zo belangrijk als de tas en zorgen ervoor dat je de waarde van de tas behoudt. Kijk goed naar de kaarten die je bij de tas geleverd krijgt. De tekst op de kaarten moet gecentreerd staan en foutloos geschreven zijn.

 

9. Gut feeling

Kloppen de bovenstaande punten, maar heb je er geen goed gevoel bij? Doe het dan niet. Je gevoel geeft meestal het juiste aan en het zou zonde zijn als je later spijt krijgt van je aankoop.

 

10. Veilige Betaalservice

Heb je besloten om de tas te kopen? Gebruik dan een veilige betaalservice, zoals de Veilige Betaalservice van Designer-Vintage. Wij doen dan een extra check op jouw aankoop en sturen je droom item direct naar je toe.