Hedi Slimane is benoemd als de nieuwe creative director van Céline

01 February 2018

Hedi Slimane is benoemd als de nieuwe creative director van Celine en vervangt voormalig creative director Phoebe Philo. Voordat Hedi werd benoemd als de nieuwe creative director, werd er gespeculeerd dat hij Karl Lagerfeld zou vergezellen bij het ontwerpen van een herenlijn bij Chanel. Dit bleek niets anders dan een gerucht te zijn. Maar niet getreurd, want Hedi Slimane zal veel goede dingen brengen voor Céline!

Image


Hedi Slimane werd geboren op 5 juli 1968 in Parijs en werd opgevoed door zijn Tunesische vader en Italiaanse moeder. Op elfjarige leeftijd raakte hij geïnteresseerd in fotografie en op zijn zestiende begon hij met het maken van zijn eigen kleding. Na zijn studie Kunstgeschiedenis aan de École du Louvre en het voltooien van een kleermakersopleiding bij een heren-designerhuis, werd hij fotograaf en ontwerper. Één van zijn eerste grote opdrachten was het begeleiden van mode-adviseur Jean-Jacques Picart bij het 'monogram canvas' project van Louis Vuitton.

In 1996 begon hij als confectie directeur bij Yves Saint Laurent. Een paar jaar later verwierp hij het aanbod van creative director bij Jil Sander en aanvaardde hij de baan als creative director bij Christian Dior. In 2002 ontving Hedi de prijs van de Council of Fashion Designers of America, die werd uitgereikt door David Bowie. Hij was de eerste herenkleding designer die deze prijs ontving. In maart 2012 keerde Hedi terug naar Yves Saint Laurent en verving hij Stefano Pilati als creative director.

Image

Phoebe Philo kondigde haar vertrek aan in december en haar laatste collectie voor Céline zal te zien zijn in maart dit jaar. Haar opvolger zal beginnen in februari en zijn eerste collectie zal debuteren in september, tijdens Paris Fashion Week. Onder zijn nieuwe rol zal Hedi alle collecties ontwikkelen en overzien. Het merk is daarnaast ook van plan om herenkleding, couture en geuren te lanceren. Ondanks het spijtige afscheid van Philo, zijn we heel benieuwd naar de creaties van Hedi Slimane bij ook weer dit modehuis!