Hermès Birkin vs. Kelly

hermes-bag
Getty Images
27 December 2020

Gek op de Hermès Kelly tas

De Kelly tas was de eerste van de twee die door het huis van Hermès werd geïntroduceerd en is vernoemd naar niemand minder dan Grace Kelly. De voormalige Hollywood-ster was een grote fan van de tas, toen hij nog de Sac à Dépêche heette. Na haar huwelijk met de kroonprins van Monaco gebruikte Grace Kelly de tas om haar groeiende babybuikje te verbergen. De paparazzi verlieten natuurlijk nooit haar zijde en als gevolg daarvan was de Sac à Dépêche in elk groot tijdschrift te zien. Dit leidde ertoe dat Hermès de tas hernoemde naar de prinses en hij behoudt de naam nog steeds.

 

Image

Birkin doet het beter?

De Birkin kwam echter later en werd speciaal ontworpen voor actrice Jane Birkin. In de jaren 80 zat Jane naast Jean-Louis Dumas, de CEO van Hermès, op haar vlucht van Parijs naar Londen. Jane klaagde dat ze nooit de perfecte weekendtas had gevonden en beschreef Dumas hoe haar droomtas eruit zou zien. Kort na hun ontmoeting ontving Jane Birkin haar gepersonaliseerde tas met een briefje. De Birkin-tas was geboren.

 

Image

De geschiedenis maakte het verschil

De geschiedenis van de twee tassen geeft een hint naar de belangrijkste verschillen tussen de Birkin en Kelly. Waar de Birkin is ontworpen als een alledaagse tas die al je benodigdheden kan opbergen, is de Kelly vernoemd naar een prinses en ontworpen als de belichaming van luxe. De Kelly heeft één hengsel aan de bovenzijde plus een schouderband, dit geeft de tas een elegantere uitstraling en biedt de mogelijkheid om hem in de hand of crossbody te dragen. De Birkin heeft een meer casual en eigentijds ontwerp en is bedoeld om op je arm te dragen. Een ander groot verschil tussen de twee tassen is het sluitsysteem, de Birkin tas wordt vaak als draagtas gedragen met de sluiting los zodat je makkelijk iets uit je tas kunt pakken. De Kelly-tas vereist echter dat de flap gesloten is tijdens het dragen. Tot slot is de Birkin breder dan de Kelly, omdat hij bedoeld was om meer inhoud te bevatten. Maar welk model je ook kiest, Hermès tassen zijn absoluut je geld waard!

De Kelly of de Birkin, welke is het beste voor jou?

Op basis van de geschiedenis en het verschil tussen de twee tassen zouden we kunnen zeggen dat als je een liefhebber bent van klassieke en strakke accessoires, je zeker voor een Kelly moet gaan. De tas is iets formeler en werkt voor een avondje uit, een zakelijke afspraak en geeft de drager een verfijnde uitstraling. Is jouw stijl meer casual? Ga dan voor de Birkin. De Birkin heeft een modernere uitstraling en zal mooi te combineren zijn met verschillende outfits. Zie hoe grote beroemdheden de Hermès Birkin dragen voor inspiratie over hoe je de Hermès Birkin kunt combineren.

Maat verschillen tussen de Hermès Birkin en Kelly

BIRKIN
  Breedte Hoogte Diepte  
Hermès 25 Birkin 25 cm 20 cm 13 cm  
Hermès 30 Birkin 30 cm 22 cm 16 cm  
Hermès 35 Birkin 35 cm 25 cm 18 cm  
Hermès 40 Birkin 40 cm  30 cm 21 cm  

 

KELLY
  Breedte Hoogte Diepte
28 Kelly 22 cm 28 cm  10 cm
32 Kelly 23 cm 32 cm 10.5 cm
35 Kelly 24 cm 35 cm 12 cm
40 Kelly 28 cm 40 cm 16 cm
50 Kelly 34 cm 50 cm 25 cm


Prijs verschillen tussen de Hermès Birkin en Kelly

BIRKIN
Model Prijs      
Hermès 25 Birkin (Togo) €6.800      
Hermès 30 Birkin (Togo) €7.750      
Hermès 35 Birkin (Togo) €8.600      
         

* januari 2020 geupdate

KELLY
Model Prijs    
20 Kelly (Togo) €6.400    
25 Kelly (Togo) €7.700    
28 Kelly (Togo) €8.400    
32 Kelly (Togo) €9.000    
       

* januari 2020 geupdate

 

Prijzen zijn afhankelijk van maat, materiaal en hardware. Heeft u al een Hermès tas maar denkt u er over na om hem door te verkopen? Bekijk de resell prijzen van de meest populaire Hermès-tassen