Hermès leather guide

Getty Images
29 August 2017

Hermès staat voornamelijk bekend om haar prachtige gebruik van leer. Het merk biedt veel variatie wanneer het op leer aankomt, meer dan ieder ander merk in de wereld. Momenteel bestaat de collectie ongeveer uit 30 verschillende types leer. Nu denk je misschien, dit maakt het onmogelijk om de perfecte tas te vinden. Geen zorgen! Wij hebben de 7 meest populaire leersoorten op een rijtje gezet, zodat jij uiteindelijk jouw perfecte match kan vinden!

 

Alligator

De alligator leersoort is verkrijgbaar in een matte versie of een shiny versie (Lisse). Alligator leer is erg fijngevoelig en één van de duurste leersoorten die er is. Het prijskaartje ligt net iets onder de variant die gemaakt is van krokodillenleer. De matte alligator is net ietsjes duurder dan de shiny alligator. Het voordeel van de shiny alligator is dat imperfecties vrijwel niet te zien zijn. Alligator leer is niet waterafstotend en kan dus niet in de regen worden gedragen.

Image

 

Box calf

Box calf is het oudste leer waar Hermès mee werkt. Deze leersoort is voornamelijk gebruikt in vintage tassen, maar ook vandaag de dag worden er nog steeds tassen geproduceerd van box calf leder. Het leer staat bekend om zijn zachte uitstraling en glossy finish. Verder blijft het leer in vorm en wordt het niet veel zachter. Het is wel verstandig om voorzichtig met deze tas om te gaan, omdat hij erg gevoelig is voor krassen. Als er toch een paar krasjes op het leer zijn ontstaan, kan je altijd nog proberen om voorzichtig het leer op te poetsen. Als dit niet werkt, is het altijd verstandig om naar de Hermès boutique te gaan.

Image

 

Ostrich

Ostrich leer is heel duurzaam en gaat het langste mee van alle leersoorten. Deze tas is vrijwel uniek, omdat het verandert wanneer je ermee in contact komt. Het leer wordt namelijk donkerder wanneer het in aanraking komt met huid en wordt lichter van kleur zodra het wordt blootgesteld aan licht. Deze leersoort is ook nog eens waterbestendig. Verzorg je deze tas goed, dan kan je gegarandeerd jaren genieten van dit pareltje.

Image

 

Swift

Swift leer is heel fijn, zacht en fine-grained. Het leer absorbeert verf perfect, dus deze tas is extra mooi in een felle kleur! Het leer kan snel beschadigen door de zachte textuur, maar krasjes kunnen er redelijk makkelijk worden uitgewreven. Krijg je de krasjes er niet uit? Dan kan je het beste met je tas naar de Hermès Spa gaan. Swift leer komt veel overeen met box calf leer en dan voornamelijk de zachtheid van de tas is vrijwel hetzelfde. Wat wel verschilt is dat swift leer niet zo stijf en shiny is als box calf leer.

Image

 

Clemence

Clemence is ook enorm populair onder de Hermès lederen. De tas is mat, flat-grained, heel zacht en redelijk zwaar. De textuur van de tas zorgt voor een casual look in tegenstelling tot andere Hermès tassen. De tas is krasbestendig, maar helaas niet waterdicht. Verder is het goed om op te passen met wat je in je tas stopt. Zware spullen kunnen namelijk het uiterlijk van de tas aantasten en dat wil je natuurlijk niet!

Image

 

Epsom

Epsom leer is een populaire stamped-grain leersoort. De tas is niet zacht, maar het is wel een tas die enorm lang meegaat, licht en makkelijk te onderhouden is. De grains zijn in het leer verwerkt, dit in tegenstelling tot de meeste Hermès tassen. Dit geeft de tas een wat stuggere en gestructureerder uiterlijk dan andere leersoorten. Het leer van de tas blijft perfect in vorm en door de structuur van het leer, zijn krasjes op de tas minder snel zichtbaar dan normaal.

Image

 

Togo

Dit is waarschijnlijk de populairste leersoort ooit! Togo leer wordt voornamelijk gebruikt voor Birkins. Het leer voelt licht aan en het vervormt niet. Togo leer is net ietsjes zwaarder dan Clemence. Het leer is krasbestendig en is fine-grained. Een enorm pluspunt is dat Togo leer opgeknapt kan worden waardoor het net lijkt alsof je tas weer zo goed als nieuw is. 

Image

 

Het maakt niet uit naar welk type leer jij op zoekt bent, op Designer-Vintage.com ben je altijd aan het juiste adres. Bekijk ons aanbod Hermès tassen en wie weet zit jouw perfecte match er tussen!

Naast het soort leer, heb je natuurlijk ook nog keuze uit verschillende modellen. Twijfel je tussen een Hermès Kelly en Birkin? Wij hebben de verschillen tussen beide modellen voor je op een rijtje gezet. 

Veel plezier en succes bij de zoektocht naar de Hermès tas van je dromen!