Het nieuwe duurzaamheidsproject van Prada

Designer-Vintage
12 November 2019

Prada heeft bekendgemaakt dat zij vanaf nu nog duurzamer te werk gaan door middel van een nieuw duurzaamheidsproject. Het merk heeft een lening van €50 miljoen afgesloten bij Crédit Agricole Group, dit is een Franse bank die bedrijven ondersteunt bij het bereiken van duurzame doelstellingen. Deze lening stimuleert Prada om duurzame keuzes te maken. Prada is het eerste bedrijf waarbij dit initiatief wordt ingezet.  

De duur van deze lening is vijf jaar. Wanneer Prada een duurzaam project of een doelstelling behaalt, ontvangt zij een lager rentebedrag op de lening. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de winkels een duurzaamheid certificering krijgen, werknemers trainingen in duurzaamheid volgen en als Prada voldoet aan de doelstellingen voor het gebruik van Re-Nylon (een duurzame nylonvervanger).

Dat Prada dit duurzaamheidsproject is begonnen, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het modemerk is al een tijd bezig met het verduurzamen van hun collecties. Het merk gaf eerder dit jaar al aan geen bont meer te gebruiken in hun collecties. Ook ondertekende Prada het Fashion Pact, waarin staat dat zij de aarde beschermen en klimaatveranderingen gaan bestrijden. Afgelopen maand lanceerde het modemerk Re-Nylon. Deze collectie bestond uit zes tassen gemaakt van Econyl.

Al met al is Prada goed op weg om het merk te verduurzamen. Wij denken dat het niet lang meer duurt voordat andere modemerken volgen.