Het verschil tussen een Céline Luggage Tote en een Phantom Tote

Getty Images
19 September 2017

Céline tassen zijn de laatste tijd erg populair geworden. Er zijn enorm lange wachtlijsten en de prijzen zijn meer dan verdubbeld. Sinds de modeontwerpster Phoebe Philo begonnen is, heeft Céline een aantal erg herkenbare kenmerken gekregen. Céline tassen staan over het algemeen bekend om de klassieke en minimalistische ontwerpen, maar ook om de unieke vormen. Maar er zijn twee ontwerpen die toch wel erg veel op elkaar lijken, namelijk de Luggage Tote en Phantom Tote. Veel mensen zien het verschil niet tussen de twee tassen. En wij geven ze groot gelijk! Het is moeilijk te zien, omdat de tassen uit dezelfde ‘familie’ komen. Daarom hebben wij een aantal verschillen voor jullie op een rijtje gezet.

Het eerste verschil zit in de maten. De Luggage Tote is verkrijgbaar in drie verschillende maten. Van klein naar groot zijn dit: Nano, Micro en Mini. De Phantom Tote is verkrijgbaar in twee maten: Medium en Large. De Luggage Mini is vergelijkbaar in maat met de Phantom Medium en dit is ook te zien aan de afmetingen.

Image

In dit artikel leggen wij de verschillen tussen een Céline Luggage Mini Tote en een Céline Phantom Medium Tote uit. Het verschil zit 'm voornamelijk in de afmetingen van de tassen. De afmetingen van een Luggage Mini Tote zijn: 12” x 12” x  7” en de afmetingen van een Phantom Medium Tote zijn: 12” x 11” x 9”. Het middelste gedeelte van de Phantom is vergelijkbaar met die van een Luggage. Het grote verschil zit in de ‘vleugels’ (zijkanten) van de tas. De zijkanten zijn breder en geven de tas een nog ruimer uiterlijk.

Image

Verder zijn er nog een paar andere, wat kleinere, details waaraan je een Phantom van een Luggage Tote kunt onderscheiden. De Phantom Tote heeft namelijk een suède voering en een open sluiting. De Luggage Tote heeft daarentegen een ritssluiting. Een ander leuk detail is het gevlochten kwastje dat bij de rits zit aan de voorkant van een Phantom Tote. De Luggage Tote heeft een stevig uiterlijk in vergelijking met de Phantom Tote, die is gemaakt van zachter leer en is dus gevoeliger voor beweging en ziet er soepeler uit.

Welke Céline tas is jouw favoriet? Op Designer-Vintage.com zijn beide tassen verkrijgbaar. Bekijk hier ons aanbod en wie weet vind jij de Céline tas van je dromen!