Hoe scoor je een goedkope Chanel tas?

12 January 2015

Droom jij al jaren van een Chaneltas, maar schiet je bleek bij het zien van de prijzen? Wij delen de beste tips om jouw gedroomde designertas te scoren voor een vriendelijk prijsje. Want ook voor een kleiner budget is er al snel een mooi exemplaar te vinden. 

1. Ga voor vintage:
Vintage Chaneltassen zijn aanzienlijk goedkoper dan hun moderne soortgenoten. Vooral tassen die dateren uit de jaren tachtig en negentig hebben de fijnste prijsjes. Je vind al een tas vanaf ongeveer €500,-.

2. Materiaal, stijl en conditie:
Een tas in van satijn, jersey of tweedstof is veel betaalbaarder dan de klassieke leren versie. En als extraatje heb je ook nog eens een tas die een stuk orgineler is dan de gangbare 2.55. Als je toch graag een leren Chaneltas wilt, dan is die East West een goede keuze. Deze tas wordt niet meer door Chanel gemaakt, maar was lange tijd een goedkopere versie van de 2.55. 

3. Wees ruimdenkend:
Ook al heb je jouw zinnen op een 2.55 gezet, probeer verder te kijken dan deze klassieker. Je zou zomaar spontaan verliefd kunnen worden op een vintage tote of Diana tas, alle twee een perfecte kanshebber om jouw eerste Chaneltas te worden.

3. Wees er snel bij:
Stel een alert in op Designer-Vintage, zodat jij direct op de hoogte bent als jouw lievelingstas te koop staat. Hiernaast is het een Front Row-lidmaatschap onmisbaar omdat best geprijsde tassen vaak binnen enkele uren verkocht zijn.

4. Onderhandel
Je kunt altijd contact opnemen met de verkoper om te onderhandelen over de prijs. Zorg ervoor dat jouw bod niet te ver onder de vraagprijs ligt, dit geeft de grootste slagingskans.

Start shopping!