Hoe scoor je een goedkope Chanel tas?

chanel-bag-black-white
Jeremy Moeller/ Getty Images
08 October 2021

Droom jij al jaren van een Chanel tas, maar schiet je bleek bij het zien van de prijzen? Wij delen de beste tips om jouw gedroomde designertas te scoren voor een vriendelijk prijsje. Want ook voor een kleiner budget is er al snel een mooi exemplaar te vinden. 

1. Ga voor vintage
Vintage Chanel tassen zijn aanzienlijk goedkoper dan hun moderne soortgenoten. Vooral tassen die dateren uit de jaren tachtig en negentig hebben de fijnste prijsjes. Je vind al een tas vanaf ongeveer €500,-.

2. Materiaal, stijl en conditie
Een tas van satijn, jersey of tweedstof is veel betaalbaarder dan de klassieke leren versie. En als extraatje heb je ook nog eens een tas die een stuk origineler is dan de gangbare 2.55. Als je toch graag een leren Chanel tas wilt, dan is de East West een goede keuze. Deze tas wordt niet meer door Chanel gemaakt, maar was lange tijd een goedkopere versie van de 2.55. 

3. Wees ruimdenkend
Ook al heb je jouw zinnen op een 2.55 gezet, probeer verder te kijken dan deze klassieker. Je zou zomaar spontaan verliefd kunnen worden op een vintage tote of Diana tas, alle twee een perfecte kanshebber om jouw eerste Chanel tas te worden.

Designer-Vintage
Getty Images/ Edward Berthelot

3. Wees er snel bij
Blijf op de hoogte van de net nieuw geplaatste designer items door onderaan de zoekpagina's op Designer-Vintage op de button "aanmelden" te klikken. Hierdoor ben jij direct op de hoogte als er nieuwe lievelingstassen aan jouw zoekopdracht worden toegevoegd. Hiernaast is een Early Access-lidmaatschap onmisbaar omdat de best geprijsde tassen vaak binnen enkele uren verkocht zijn. Maak hier een gratis account aan en bemachtig je Early Access!

4. Onderhandel
Je kunt altijd contact opnemen met de verkoper om te onderhandelen over de prijs (mits de verkoper hiervoor open staat). Zorg ervoor dat jouw bod niet te ver onder de vraagprijs ligt, dit geeft de grootste slagingskans.

Start shopping!